Papa Benedict al XVI-lea a murit la 95 de ani. Acesta a decedat în reședința sa de la Mănăstirea Mater Ecclesiae

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 oct 2023, 00:20

Papa Benedict al XVI-lea a murit la 95 de ani. Acesta a decedat în reședința sa de la Mănăstirea Mater Ecclesiae

Sursa: Twitter

Papa Benedict al XVI-lea a murit, în această dimineață, la vârsta de 95 de ani. Starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit considerabil în ultimele zile.

Biroul de presă de la Vatican a anunțat, în urmă cu puțin timp, că Papa Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani, din cauza unor probleme de sănătate pe care le avea și care s-au agravat în ultimele zile.

Papa Benedict al XVI-lea a murit

În această dimineață, 31 decembrie, Papa Benedict al XVI-lea a murit, la ora 09:34.

Acesta și-a dat ultima suflare în reședința sa de la Mănăstirea Mater Ecclasiae, unde locuia încă din anul 2013, după ce a demisionat.

„Cu tristețe vă informăm că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, s-a stins din viață astăzi, la ora 9:34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican. Informații suplimentare vor fi furnizate în cel mai scurt timp posibil”, a transmis Biroul de presă de la Vatican.

Papa Francisc a vorbit despre starea de sănătate precară pe care Papa Benedict al XVI-lea o avea și s-a rugat pentru el, îndemnându-i și pe oameni să facă același lucru.

Citește și: Papa Francisc critică condițiile de muncă in Bahrain! Afla de ce

Vreau să vă cer tuturor o rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict, care susține Biserica în tăcerea sa.

Este foarte bolnav. Îi cerem Domnului să îl consoleze și să îl susțină în această mărturie de iubire pentru Biserică până la sfârșit”, a spus Papa Francisc, în timpul audienței generale de miercuri, 28 decembrie, de la Vatican, conform CNN.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Starea de sănătate a fostului papă s-a deteriorat în doar câteva ore

Conform unui purtător de cuvânt al Vaticanului, starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit în doar câteva ore, fiind cauzată de „avansarea vârstei”.

„Situația în acest moment rămâne sub control și este monitorizată în permanență de medicii săi”, transmitea, în urmă cu doar câteva zile, Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt de la Mănăstirea Mater Ecclesiae.

El a slujit Biserica noastră în multe roluri- preot, savant, episcop diecezan, oficial curial, & Pontif.

Fie ca Hristos să-l răsplătească pentru slujirea sa plină de dragoste”, a precizat și Arhiepiscopul Wilton Gregory din Washington, DC, cerându-le „oamenilor de bunăvoință să se roage pentru Benedict al XVI-lea”.

Când Papa Benedict al XVI-lea s-a retras din funcție în anul 2013, anunțul a marcat primul caz de demisionate întâlnit în aproximativ șase secole, ultimul papă care a demisionat fiind Papa Grigore al XII-lea, care a luat această decizie, pentru ca războiul civil din cadrul Bisericii Catolice să ajungă la final, în anul 1415.

Citește și: Dezvăluiri despre starea de sănătate a lui Putin. Liderul de la Kremlin este însoţit în permanenţă de 9 medici

În urmă cu doi ani, Vaticanul a precizat faptul că Papa Benedict al XVI-lea se confruntă cu o „afecțiune dureroasă, dar nu gravă”. În anul 2018, fostul papă a scris, într-o scrisoare ce a fost publicată în ziarul Corriere della Sera, că „în declinul lent al forțelor mele fizice, în interior mă aflu într-un pelerinaj spre Acasă".

 

 


Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!