Papa face un Apel urgent către Europa!

Autor: Bogdan Frațilă

Onoruri militare pentru șeful Bisericii Catolice: Papa Francisc a sosit în Portugalia pentru Ziua Mondială a Tineretului!

Sursa: PixaBay

Onoruri militare pentru șeful Bisericii Catolice: Papa Francisc a sosit în Portugalia pentru Ziua Mondială a Tineretului!

Onoruri militare pentru șeful Bisericii Catolice: Papa Francisc a sosit în Portugalia pentru Ziua Mondială a Tineretului. Într-un prim discurs, el a fost dur cu Europa.Papa Francisc a sosit în Portugalia pentru Ziua Mondială a Tineretului Bisericii Catolice. Avionul Papei a aterizat în capitala portugheză Lisabona în cursul dimineții. Unsprezece apariții publice și numeroase alte întâlniri sunt programate în timpul vizitei sale de cinci zile.

După primirea oficială de la aeroport, cu salve de tun și onoruri militare, președintele Marcelo Rebelo de Sousa l-a primit pe Papa la reședința sa oficială, Palácio Nacional de Belém.

Într-un discurs, la care au participat, de asemenea, reprezentanți ai guvernului portughez, Papa a cerut mai multe acțiuni și și-a reînnoit apelul la eforturi de pace. În fața războaielor și a conflictelor, precum și a suferinței și a migrației pe care acestea le provoacă, suveranul pontif a criticat Europa pentru lipsa de eforturi pentru a rezolva problemele lumii. "Încotro vă îndreptați dacă nu propuneți lumii un curs al păcii, modalități creative de a pune capăt războiului din Ucraina și numeroaselor conflicte care pătează lumea cu sânge?" Mai presus de toate, a spus Papa, în vârstă de 86 de ani, absența unui
curs îndrăzneț al păcii este palpabilă. În plus, se investesc mai mulți bani în arme decât în viitorul copiilor. Europa trebuie, de asemenea, să se confrunte cu problemele sale, a spus Francisc.

Critici la adresa gestionării crizei

Papa a criticat gestionarea migranților la frontierele externe ale Europei și în Mediterana, scăderea ratei natalității și discuțiile despre eutanasie. În plus, i s-a părut că "nedreptățile globale, războaiele, crizele climatice și cele legate de migrație avansează mai repede decât capacitatea și, adesea, voința de a face față împreună acestor provocări", a spus Francisc.

în schimb, el a visat la o "Europă ca inimă a Occidentului, folosindu-și ingeniozitatea pentru a stinge focarele de război și a aprinde lumini de speranță". Continentul ar putea fi un motor pentru deschiderea globală de care este nevoie în lume. Lumea are nevoie de Europa, de "adevărata Europă", ca un constructor de poduri și pacificator.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Sfânta Liturghie de duminică

În ciuda numeroaselor întâlniri, Ziua Mondială a Tineretului se află în prim-planul călătoriei în străinătate. Programul celor șase zile de eveniment variază de la evenimente culturale și dezbateri la întâlniri de rugăciune și slujbe. Punctele de atracție ale vizitei includ o întâlnire cu tineri bolnavi în locul de pelerinaj de la Fatima, unde Papa Francisc este așteptat să se roage pentru pace, rugăciunea de seară de sâmbătă și Sfânta Liturghie de duminică.

peste un milion de persoane din întreaga lume sunt așteptate să participe la cel mai mare eveniment catolic din lume. Portugalia sărbătorește cea de-a 16-a ediție a Zilei Mondiale a Tineretului. Este prima de la sfârșitul pandemiei Corona și a patra pentru Papa Francisc însuși. ultimele locuri de desfășurare au fost Panama City (2019), Cracovia (2016) și Rio de Janeiro (2013). Papa Ioan Paul al II-lea crease Ziua Mondială a Tineretului în anii 1980 pentru a întări următoarea generație de catolici în credința lor.

Citește și: Papa a fost operat! Care e starea lui si ce spune chirurgul sau?

Citește și: În interiorul operațiunii de salvare a copiilor răpiți de rusi din Ucraina

Citește și: Zelenskyy se întâlnește Papa Francisc si oficiali italieni la Roma!