Conform Vaticanului, citat de thesun.ie, Suveranul Pontif a suferit o „criză respiratorie prelungită, asemănătoare astmului”, care a necesitat administrarea de oxigen cu debit mare. Analizele de sânge au indicat o scădere a numărului de trombocite, asociată cu anemie, motiv pentru care i s-au efectuat transfuzii de sânge.
Totuși, duminică, 23 februarie, Vaticanul a anunțat că Papa petrecut o noapte „liniştită” şi s-a odihnit.
Prognosticul Papei rămâne rezervat
Deși Papa rămâne conștient și a petrecut ziua într-un fotoliu, el resimte mai multe dureri decât în ziua precedentă, iar prognosticul rămâne rezervat.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii
Papa Francisc a fost internat la Spitalul Gemelli din Roma pe 14 februarie, după ce a prezentat dificultăți respiratorii timp de mai multe zile. Ulterior, a fost diagnosticat cu pneumonie bilaterală, o infecție gravă care afectează ambii plămâni și îngreunează respirația. Vaticanul a descris infecția ca fiind „complexă”, cauzată de două sau mai multe microorganisme.
În cursul zilei de sâmbătă, Vaticanul a anunțat că Papa nu va apărea în public duminică pentru a conduce rugăciunea cu pelerinii, marcând a doua săptămână consecutivă în care lipsește de la acest eveniment.
Mai multe probleme de sănătate pentru Papa Francisc
În tinerețe, Papa Francisc a suferit de pleurezie, o inflamație a membranei care înconjoară plămânii, și a fost supus unei intervenții chirurgicale la vârsta de 21 de ani, în urma căreia i-a fost îndepărtată o parte dintr-un plămân. Aceste antecedente îl fac mai vulnerabil în fața infecțiilor pulmonare.
Medicii rămân prudenți în privința evoluției stării sale de sănătate, având în vedere vârsta înaintată și istoricul medical al Suveranului Pontif.