Papa in Romania 2019. Vizita Papei Francisc la Bucuresti - program, cine il primeste si restrictii majore de trafic

Autor: L.S.
Actualizat: 06 sep 2020, 11:00

Papa Francisc incepe vineri o vizita de trei zile in Romania, iar prima oprire va fi la Bucuresti.

Din aceasta cauza, Politia va impune restrictii majore de acces si circulatie in mai multe zone din Bucuresti, in aceasta saptamana, in special la Palatul Patriarhiei, la Catedrala Neamului si la Catedrala Romano-Catolica "Sfantul Iosif", potrivit ziare.com

In plus, toate scolile, gradinitele si liceele vor fi inchise vineri in Bucuresti.

Programul de la Bucuresti

11:30- Sosirea la Aeroportul International Henri Coanda-Otopeni la Bucuresti

12:05- Ceremonia de bun venit la intrarea complexului Palatului Prezidential Cotroceni

12:20- Vizita de curtoazie la presedintele Romaniei in Palatul Prezidential Cotroceni

12:50- Intalnire cu premierul in Palatul Prezidential Cotroceni

13:00- Intalnire cu autoritatile, cu societatea civila si cu corpul diplomatic in Sala Unirii din Palatul Cotroceni. Discursul Sfantului Parinte

15:45- Intalnire privata cu patriarhul in Palatul Patriarhal

16:15- Intalnire cu Sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Romane in Palatul Patriarhal. Discursul Sfantului Parinte

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

17:00- Rugaciunea Tatal nostru in noua Catedrala ortodoxa. Salutul Sfantului Parinte

18:10- Sfanta liturghie in Catedrala Catolica Sfantul Iosif. Predica Sfantului Parinte

Restrictii majore de trafic

Potrivit unui comunicat al PMB, avand in vedere afluxul foarte mare de pelerini si turisti care vor veni in Capitala, autoritatile estimand un numar de aproximativ 50.000 de persoane pe durata vizitei, pe teritoriul Bucurestiului functioneaza planul integrat de securitate pentru vizitele oficiale ale sefilor de stat.

Citeste si: O cunoscută prezentatoare de televiziune, abuzata sexual de tatăl vitreg. Detalii șocante!

In aceste conditii, Comisia de Avizare a Adunarilor Publice a aprobat o serie de restrictii de trafic.

- Incepand de joi, de la ora 18:00, se vor interzice opririle si stationarile vehiculelor in urmatoarele zone: zona Fantana Miorita, alveolele Kiseleff din zona Monumentului Infanteristului, Piata Victoriei parcarea TNT, Calea Victoriei intre Piata Victoriei si bd.

Regina Elisabeta, bd. Regina Elisabeta (inclusiv alveolele destinate parcarilor), Piata Mihail Kogalniceanu, bd. Eroilor, bd. Eroii Sanitari, bd. Marinescu intre Sos. Cotroceni si Piata Eroilor, bd. Stirbei Voda intre Calea Plevnei si str. Berzei (banda I catre str. Luterana), str. Constantin Stahi (incepand de joi dimineata, ora 8,00, pana duminica, ora 10,00), Piata Papa Ioan Paul al II-lea, bd. Schitu Magureanu (stanga/ dreapta), Splaiul Independentei si intre Pod Izvor si Pod Serban Voda, str.
Vasile Parvan, str. Berzei intre Calea Plevnei si str. Stirbei Voda, str. Stirbei Voda intre str. Berzei si Calea Victoriei.

Citeste si: Veste bombă despre pensii! Peste 7 milioane de români sunt afectați. Este dezastru

De la Otopeni la Cotroceni

Presedintele Klaus Iohannis il va intampina, impreuna cu sotia sa, Carmen Iohannis, pe papa Francisc, vineri, la Aeroportul International "Henri Coanda".

Ulterior, Suveranul Pontif se va deplasa cu un papamobil catre Palatul Cotroceni, unde va fi primit in cadrul unei ceremonii oficiale pe Platoul Marinescu si se va trece in revista garda de onoare.

Dupa acest moment, presedintele Iohannis si Papa Francisc vor avea convorbiri tete-a-tete, urmate de intalnirea cu autoritatile, societatea civila si corpul diplomatic. Seful statului va sustine o alocutiune, iar Suveranul Pontif un discurs.

Pentru acest moment, intre orele 11:30- 13:30, traficul auto va fi restrictionat pe bd. Marinescu, intre Sos. Cotroceni si Piata Eroilor.

De asemenea, incepand de joi seara, de la ora 20:00, se vor interzice oprirea si stationarea autovehiculelor pe bd. Marinescu, Sos. Geniului parcarea adiacenta Palatului Cotroceni si Platoul Academiei Militare (Piata Eroilor).

Vezi cele mai noi Stiri Kanal D