Ingrediente
500 g branza de vaci
2 oua
Un praf de sare
2 linguri de zahar
1 lingurita de bicarbonat sau praf de copt stins in lamaie
Coaja de la o lamaie
Un praf de scortisoara
1 lingurita de extract de vanilie
Faina cat cuprinde (aprox 300 g faina)
1 litru de ulei
Pentru servit:
Magiun natural fara zahar
Smantana 150 ml
Zahar pudra 3 linguri
Mod de preparare
Intr-un castron amestecam primele 8
Pudram suprafata de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie de aproximativ 2 cm grosime.
Cu doua pahare unul mic de aperitiv si unul cu gura de 8 cm, taiem “covrigei” de aluat, pastrand aluatul din mijloc. Repetam procesul pana terminam aluatul.
Intr-o craticioara adanca turnam uleiul si prajim papanasii pana devin aurii.
Ii servim calzi cu putina smantana, cu magiun natural neindulcit si cu zahar pudrat deasupra.