Papanasi prajiti: secretul ca sa iti iasa moi si pufosi

Autor: B.M.
Papanasi prajiti: secretul ca sa iti iasa moi si pufosi

Cum sa faci papanasi prajiti: secretul ca sa nu iti iasa tari si sfarmiciosi. Asa ii faci mai buni ca la restaurant.

Papanasii sunt, probabil, unul dintre cele mai populare deserturi din bucataria romaneasca, fiind extrem de apreciati de multa lume pentru gustul lor inconfundabil. Datorita consistentei papanasii pot fi consumati si ca o gustare intre mese, sau ca o masa principala mai light.

Secretul unor papanasi reusiti consta in aluatul lor, care ar trebui sa fie in mod normal moale si pufos, usor de consumat. Iata trucul care te ajuta sa prepari papanasi perfecti, mai buni decat cei de la restaurant.

Reteta de papanasi prajiti cu dulceata si branza dulce de vaci

Pentru a prepara papanasi prajiti cu aluat moale aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 de grame de branza dulce de vaci, 300 de grame de faina, 200 de grame de smantana, 150 de grame de dulceata (dupa gust), 30 de grame de zahar vanilat, doua oua mari, o lingurita de esenta de portocale, o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu, coaja rasa de la o lamaie, sare.

Citeste si: Telina toxica: cand devine telina toxica

Citeste si: Negresa cu espresso: cum faci ca sa nu iasa sfarmicioasa

Citeste si: Prajitura de mere cu foi, reteta bunicii

Papanasi prajiti: cum faci ca sa nu iasa aluatul tare si sfarmicios

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Secretul pe care multa lume nu il stie pentru a obtine papanasi pufosi este urmatorul: este foarte important ca branza folosita sa fie foarte grasa si foarte bine scursa de zer. Daca branza va avea multa apa in ea compozitia aluatului va necesita mai multa faina, iar astfel, la final, papanasii vor fi mai tari.

In plus, este extrem de important sa nu puneti mai multa faina decat trebuie, chiar daca vi se pare ca aluatul este initial lipicios.

Papanasi prajiti: mod de preparare. Adaugati intr-un bol mai mare branza, ouale, sarea, esenta de portocale, zaharul vanilat, coaja de lamaie si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca foarte bine, pana cand compozitia se omogenizeaza, dupa care se adauga faina treptat, amestecand des, pana cand se incorporeaza in restul ingredientelor.

Un alt sfat important la acest pas: nu framantati aluatul mai mult decat trebuie, in caz contrar papanasii nu vor iesi pufosi.

Se lasa aluatul deoparte timp de 10 minute, dupa care se portioneaza si se modeleaza pentru fiecare papanas in baza, partea mai mare, si biluta, partea care se pune deasupra bazei.

Ulterior se pun papanasii la prajit in ulei incins timp de 3 minute pentru fiecare parte. Se scot si se asaza pe servetele absorbante, pentru a inlatura excesul de ulei. La final se orneaza cu smantana dulce si dulceata, potrivind cantitatile dupa gust.

Citeste si: Rețetă prăjitură cu vișine

Reteta de papanasi speciali

Daca vrei sa faci o serie de papanasi mai deosebiti, cu care sa iesi in evidenta, poti adauga gris in compozitie. De asemenea, mai poti umple aluatul cu prune uscate sau fructe confiate, gustul va fi unul de efect. Daca vrei o aroma intensa, adauga rom in compozitia papanasilor, pentru un gust inconfundabil.

Diferenta dintre papanasi fierti si papanasi prajiti

Care sunt mai buni, papanasii fierti sau papanasii prajiti? Papanasii fierti sunt mai moi si mai usor de mancat. Papanasii prajiti pot cadea mai greu la stomac pentru unele persoane, dar ies mai pufosi si mai gustosi.

 

 

Taguri: