Păr sănătos sau coafură impecabilă? Află cum să foloseşti placa de păr astfel încât să le ai pe amândouă!

Author: Madalina Maftei

Echilibrul între un păr frumos şi sănătos şi coafuri impecabile a fost întotdeauna un subiect de interes. Dacă şi tu te numeri printre cei cărora placa de păr le este prieten de nădejde, acest articol cuprinde toate informaţiile de care ai nevoie pentru a învăţa să o foloseşti cu cap, astfel încât să ai şi un look fresh, dar şi un păr sănătos în orice moment.

Cum să foloseşti placa de păr astfel încât să nu-ţi afecteze părul: trucuri utile

Un look impecabil începe cu un păr sănătos, dar cu toate produsele care te ajută să-ţi schimbi aspectul cu un minim de efort, sănătatea firului de păr pică deseori pe un loc inferior. Cu toate acestea, vestea bună este că poţi folosi placa de păr pentru un aspect fresh şi în tendinţe, dar să-ţi păstrezi şi sănătatea firului de păr în acelaşi timp. Iată cum poţi face asta:

Ai grijă la frecvenţă

Atunci când descoperim un produs care ne place, tendinţa este să ne dorim să-l folosim cât mai mult, iar dispozitivele de coafare nu sunt nici ele excepţii de la regulă. Cu toate acestea, pentru a nu distruge firul de păr, specialiştii ne sfătuiesc să folosim placa de maxim trei ori într-o săptămână.

Foloseşte produse antitermice

Deşi în continuare sunt percepute ca un pas peste care se poate sări în aranjarea părului, produsele de protecţie termică sunt, în realitate, un pas esenţial în coafare dacă îţi doreşti să îţi păstrezi părul sănătos. Aceste produse creează o barieră de protecţie a firului de păr, împiedicând temperatura ridicată a ustensilelor de coafat să îi afecteze structura şi sănătatea.

Foloseşte placa de păr corect

Poate părea redundant, dar adevărul este că nu toţi oamenii ştiu să folosească în mod corect placa de păr. Evită folosirea ei pe părul umed, chiar dacă te grăbeşti, deoarece acest lucru poate să-ţi deterioreze grav firul de păr. Împarte părul în secţiuni mici, care să-ţi permită să treci placa de păr o singură dată peste fiecare secţiune, într-o mişcare fluidă şi continuă. Evită să ţii prea mult placa pe o secţiune de păr sau să o treci peste ele în mod repetat, deoarece acest mod de folosire este nesănătos pentru părul tău.

Investeşte într-o placă de păr de generaţie nouă

Atunci când vorbim despre frumuseţea şi sănătatea părului tău, produsele trebuie alese şi cumpărate cu grijă. Alege producători de încredere, renumiţi pentru calitatea oferită, cu tehnologii inovatoare ce au grijă de firul de păr, precum plăcile de ceramică, de turmalină sau cu abur. De asemenea, optează pentru modele de placă de păr care îţi permit să reglezi temperatura, deoarece un fir de păr subţire şi moale are nevoie de o temperatură mai scăzută faţă de un fir de păr mai gros.

Nu uita să hidratezi părul după coafare

Indiferent ce metodă de coafare foloseşti, dacă aceasta implică acţiune termică, atunci ultimul şi cel mai important pas înainte de a ieşi din casă este să îţi hidratezi părul. Hidratarea părului este importantă deoarece ajută firul de păr să îşi revină după stresul suportat la impactul cu temperatura ridicată a ustensilelor de coafat.

Să ai un păr frumos şi sănătos nu înseamnă că trebuie să restrângi ritualul de înfrumuseţare, ci doar că trebuie să acorzi mai multă grijă părului tău. Oferă-ţi ce e mai bun din magazinele sau de pe site-ul Altex.ro, unde poţi găsi plăci de păr de ultimă generaţie, astfel încât părul tău să nu aibă de suferit, iar tu să te simţi mereu frumoasă.