Paracetamolul crește riscul apariției bolilor de inimă. Studiul medical care arată ce efecte are medicamentul dacă este luat pe termen lung

Autor: Lavinia Medrea

Paracetamolul crește riscul apariției bolilor de inimă. Studiul medical care arată ce efecte are medicamentul dacă este luat pe termen lung

Sursa: PixaBay

Un studiu medical demonstrează de ce paracetamolul luat pe termen lung duce la apariția bolilor de inimă. Iată despre ce este vorba.

Un studiu arată că paracetamolul luat pe termen lung duce la o creștere a tensiunii arteriale. În cazul celor care au hipertensiune, riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral este în creștere, motiv pentru care medicii au avertismente legate de folosirea acestui medicament.

Medicii au sesizat că paracetamolul luat pe termen lung crește riscul bolilor de inimă și de apariție a accidentului vascular cerebral (AVC), mai ales în cazul celor care suferă de hipertensiune arterială.

Potrivit studiului, medicamentul duce la creșterea tensiunii arteriale și la apariția bolilor de inimă.

Paracetamolul luat pe termen lung duce la creșterea riscului bolilor de inimă

Cercetătorii precizează că pacienții cărora li se dă paracetamol, folosit în general pentru dureri cronice, le este recomandat să ia cea mai mică doză eficientă, pentru cel mai scurt timp. Conform experților, creșterea tensiunii arteriale ar putea crește și riscul de boli de inimă sau AVC cu aproximativ 20%.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce boli grave poate provoca paracetamolul luat pe termen lung. Avertismentul venit din partea cercetătorilor

„Acest studiu arată clar că paracetamolul – cel mai folosit medicament din lume – crește tensiunea arterială, unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru atacuri de cord și accident vascular cerebral. Medicii și pacienții împreună ar trebui să ia în considerare riscurile versus beneficiile prescrierii de paracetamol pe termen lung, în special la pacienții cu risc de boli cardiovasculare”, a explicat profesorul James Dear, președintele personal de farmacologie clinică la Universitatea din Edinburgh.

Citeste si: Guvernul a aprobat un proiect prin care aprovizionează mai multe medicamente compensate gratuite pentru oamenii foarte bolnavi

În cadrul studiului, după ce oamenii s-au oprit din a lua medicamentul, tensiunea arterială era din nou la nivelul la care era la începutul cercetării, ceea ce demonstrează că paracetamolul a dus la creșterea acesteia.