Paracetamolul poate ucide! Ai grija la doza prescrisa de medic

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 08:43

Paracetamulul este un sedativ eficient atunci cand este luat in dozele prescrise de medic. Daca exagerezi si maresti doza din dorinta de a alunga cat mai repede raceala, exista riscul ca ficatul sa nu mai functioneze cum trebuie. Acest lucru poate duce chiar la moarte.

Specialistii avertizeaza ca doza zilnica de paracetamol nu ar trebui sa depaseaca 4 g de substanta.

Dr Kenneth Simpson din Marea Britanie a facut un studiu analizand datele a 663 de pacienti intre 1992 si 2008. Acestia au suferit de afectiuni grave ale ficatului din cauza unei supradoze de paracetamol. Pacientii au luat medicamentul pentru a scapa de dureri de cap, de spate sau dureri de dinti.

Cercetatorii avertizeaza bolnavii sa nu cada in capcana de a mari doza medicamentelor in cazul in care durerea nu trece.
O vizita la medicul de familie si o examinare mai amanuntita vor da roade in a gasi adevarata cauza a durerii.

De asemenea, medicamentatia dupa ureche ucide de-a dreptul! Nu luati pastile fara recomandarea unui specialist. In Europa s-au inregistrat multe cazuri de deces in care victimele au luat pastile fara avizul unui medic.

Medicamentele luate in exces au urmari grave! Nu numai ca ficatul se poate bloca, dar acumulurarile repetate de substante pe care celulele hepatice nu le pot procesa pot cauza ciroza sau cancer hepatic.

 

Taguri: