Parada militară pe 1 Decembrie 2023, la București: La ce oră încep festivitățile?

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 20 nov 2023, 11:25

La ce oră încep evenimentele destinate Zilei Naționale a României

Sursa: freepik

Ministerul Apărării Naționale a anunțat care va fi programul festivităților organizate cu ocazia celebrării Zilei Naționale a României.

Armata Română va organiza parada din București pentru Ziua Națională a României, iar aceasta va avea loc la data de 1 decembrie, iar festivitățile se vor desfășura în prima parte a zilei.

Parada militară din București va avea loc la data de 1 decembrie 

Vineri, 1 decembrie 2023, va avea loc Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piața Arcului de Triumf, din București, începând cu ora 11:00.

În cadrul acestei defilări vor fi prezenți, alături de trupele Armatei României, și militari străini din cadrul detașamentelor dislocate în țara noastră, precum și din țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Reprezentanți ai Armate Române vor ajuta, la solicitarea şi cu sprijinul autorităților locale, la organizarea, pregătirea și desfășurarea de ceremonii în unele garnizoane în care sunt dislocate unități militare, iar militarii aflați în misiune în afara teritoriului național vor desfășura ceremonii militare. Drapelul va fi prezent în toate instituțiile militare din țară, iar Marele Pavoaz va fi ridicat la bordul navelor maritime şi fluviale, arată un comunicat oferit de către MApN. 

Evenimente organizate pentru Ziua Națională a României

Cluj-Napoca se numără printre orașele în care se vor organiza evenimente cu ocazia Zilei Naționale a Românii, iar acestea o să se desfășoare pe parcursul întregii zile. La data de 1 decembrie 2023 se marchează împlinirea a 105 ani de la Unirea Transilvaniei cu România. Evenimentele ce se vor organiza în ziua de vineri vor începe de la ora 09:00 și se vor încheia la ora 20:00, iar acesta este programul festivităților:

  • 09:00- depunere de coroane și jerbe de flori în Piața Mihai Viteazu 
  • 10:30- defilare tehnică militară și artificii de zi în Piața Avram Iancu 
  • 12:00- Moment aniversar „30 de ani de statuie a lui Avram Iancu în inima Clujului”
  • 13:00-  reconstituire a evenimentelor din 1918, pe Bulevardul Eroilor

  • 15:00- regal folcloric, în Piața Unirii- cu Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș, Maria Golban Șomlea, Valeria și Traian Ilea, dar și ansamblurile folclorice „Mărțișorul” și „Dor Transilvan”
  • 19:00- iluminatul festiv se deschide în tot orașul, în Piața Unirii, deschiderea Târgului de Crăciun concert Delia și Cargo 
  • 20:00- spectacol de drone și artificii în Piața Unirii 

Mesaje pentru Ziua Națională a României

  • La mulți ani tuturor românilor și celor ce iubesc România!
  • La Mulți Ani românilor de pretutindeni! E ziua noastră, a tuturor și trebuie să ne bucurăm de ea!
  • Fie ca 1 Decembrie să vă aducă sănătate, fericire și multă, multă bucurie alături de cei dragi și apropiați.
  • Cu români de excepție ca tine, țara noastră este mai bogată și mai respectată. Cu clienți deosebiți că tine, noi suntem mai buni și mai puternici. Iți mulțumim și iți urăm un sincer La Mulți Ani!
  • Cu ocazia Zilei Naționale a României doresc să transmit poporului român cele mai sincere urări de bine și un viitor prosper și fericit.
  • De 1 Decembrie, Ziua Națională a României vă doresc distracție plăcută și să vă bucurați că sunteți român. La Mulți Ani plini de realizări!
  • Cu ocazia Zilei Naționale vă doresc succes în activitate și să vă bucurați de cele mai frumoase realizări. La mulți ani de prosperitate și bunăstare!

Citește și: Semnificația zilei de 1 Decembrie 2023: Marea Unire a reprezentat un pas crucial în consolidarea identității naționale române și în formarea României Mari

  • De când se știe, românul trăiește cu credința în suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel și noi trebuie să ne iubim Patria și s-o respectăm. La Mulți Ani Române, fii mândru de țara ta!
  • Cu ocazia Zilei Naționale a României vă transmit cele mai sincere urări de bine și un viitor prosper și fericit. La Mulți Ani!
  • Țara în care te naști sau din care pleci le cuprinde pe toate. Să o serbăm, să ne bucurăm de ea și de noi, să ne respectăm minunile pe care ni le aduce în viață. La mulți ani, români, la mulți ani, România din sufletele noastre.

 


În a doua parte a ediției de astăzi din „Casa iubirii”, Patrick a chemat-o în camera roșie pe Bianca Giurcă, însă cei doi nu au vorbit despre ei, ci mai mult despre tensiunile cu care s-a confruntat concurenta.