Paragraful secret din decretul de mobilizare al lui Putin: ce îi așteaptă, de fapt, pe ruși

Autor: Alina Petre
Actualizat: 22 iun 2023, 04:35

Mobilizarea lui Putin

Ce conține paragraful secret din decretul de mobilizare al lui Vladimir Putin.

Paragraful 7 din decretul de mobilizare al rușilor pentru războiul din Ucraina ar conține un număr mult mai mare de persoane ce trebuie înrolate, decât a declarat inițial Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia.

Citeste si: Rușii, despre Putin și mobilizare, înainte ca aceasta să fie anunțată: "Președintele nostru și-a pierdut mințile"

Paragraful secret din decretul de mobilizare al lui Putin

Se pare că paragraful 7 din decretul de mobilizare conține un număr mult mai mare de persoane ce trebuie înrolate, decât au declarat autoritățile.

Kremlinul ține secret conținutul acestui paragraf din decretul de mobilizare, paragraf în care ar fi menționat concret numărul de persoane ce trebuie mobilizate.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Potrivit Novaya Gazeta, care citează o sursă din administrația prezidențială, ar fi vorba de fapt de un milion de oameni care să fie recrutați prin mobilizarea parțială anunțată de Putin, relatează The Moscow Times.

Ce a declarat inițial Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia și ce îi așteaptă, de fapt, pe ruși 

Serghei Șoigu, ministrul Apărării din Rusia, a precizat că 300.000

de rezerviști vor fi chemați pentru a lupta în Ucraina și a îndeplini obiectivele „operațiunii speciale„(denumirea folosită de propaganda rusească pentru războiul din Ucraina).

Șoigu confirma faptul că mobilizarea parțială va implica rușii cu experiență militară, dar care vor avea parte de o pregătire suplimentară, însă, cu toate acestea, paragraful 7 al decretului nu a fost făcut public.

Vladimir Putin anunțat ieri mobilizare parțială în Rusia 

Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială și a amenințat cu bomba atomică Occidentul.

„Vorbim nu numai despre bombardarea centralei nucleare de la Zaporojie încurajată de Occident, care amenință cu o catastrofă nucleară, ci și despre declarațiile unor reprezentanți de rang înalt ai principalelor state NATO despre posibilitatea și utilizării armelor de distrugere în masă împotriva Rusiei- arme nucleareCelor care își permit astfel de afirmații cu privire la Rusia, vreau să vă reamintesc că țara noastră are diverse mijloace de distrugere, iar în unele componente mai moderne decât cele ale țărilor NATO.

(...)Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, vom folosi toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma”, a spus Putin într-un mesaj televizat adresat națiunii.

Citeste si: Haos în Rusia după anunțul lui Putin cu privire la mobilizarea militară- Mii de oameni protestează- Sute de ruși, arestați Video

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, luni, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.