Parasutistul care a sarit de la inaltimea de 13 km. Vezi ce isi propune VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 07:05

Parasutistul Felix Baumgartner este la jumatatea drumului pe care si l-a propus, acela de a detine recordul mondial pentru saritura de la cea mai mare inaltime. El tinteste cota de 37 de kilometri, cu mult peste actualul record, de 31 de kilometri.

Pentru a se antrena, Felix Baumgartner s-a inaltat joi cu ajutorul unui balon cu heliu pana la inaltimea de aproximativ 13 kilometri, dupa care a sarit.

 

In timpul saltului, parasutistul a atins viteze de pana la 590 km/h si a fost in cadere libera timp de 3 minute. Intregul salt a durat 8 minute si 8 secunde. Dupa testul de joi, Baumgartner este a treia persoana din lume care a sarit de la o asemenea altitudine.

 

Specialistii spun ca, atunci cand va sari de la inaltimea de 37 de kilometri, parasutistul va sparge bariera sunetului, atingand in cadere viteze de peste 1.235 km/h.

 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”

Inaintea incercarii de a dobora recordul mondial, Baumgartner va mai sari odata de la inaltimea de 27 de

kilometri. Spre comparatie, avioanele de linie zboara la o altitudine de aproximativ 9 kilometri.

 

Parasutistul are la activ 2.500 de salturi din avioane si elicoptere. El a atras atentia si oficialilor NASA, desi limita spatiului este situata mai sus, undeva la 100 de kilometri altitudine.

 

Recordul pentru saritura de la cea mai mare inaltime este detinut de Joe Kittinger, un fost pilot al armatei americane din Florida.

El a sarit in 1960 de la inaltimea de 31.3 kilometri.