Parca ar fi bantuit - asa arata un spital din Romania, in care s-au investit milioane de euro degeaba!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 25 sep 2020, 09:55

Ce nu au furat hotii, a distrus apa care a patruns prin acoperis. Peretii sunt plini de mucegai, iar aparatura medicala cuparata pentru a salva vieti- rugineste pur si simplu.

Ce blestem greu o fi cazut peste acest spital?! In loc de bolnavi, adaposteste fantome! Holurile si saloanele, unde altadata se dadeau lupte pentru viata, parca au fost abandonate de teama vreunei molime: daca n-ar fi peretii plini de mucegai care sa dea de banuit ca spitalul e de mult prada paraginei, n-am banui nimic.

Aparate medicale de milioane de euro, carucioare vitale pentru oameni cu handicap si ustensile chirurgicale zac pline de praf acolo unde le-a prins ziua fatidica- 1 aprilie 2011.

Blestemul care a cazut peste Spitalul din Negresti are un nume: reforma sanitara. Cladirea de cinci etaje care se dorea a fi o unitate medicala ultramoderna intr-unul dintre cele mai sarace colturi ale Romaniei a fost inchisa, CULMEA, dupa 6 ani de functionare. Cum e posibil ca un spital ridicat cu milioane de euro pentru  50 000 de oameni s-ajunga o ruina?!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In

timp ce autoritatile promit de sase ani ca vor gasi bani, localnicii din Negresti sunt la mila Domnului. In tot judetul mai functioneaza trei spitale: cel Judetean de Urgenta de la Vaslui si cele municipale din Barlad si Husi.

Vasluiul este unul dintre judetele cu cele mai putine spitale din tara, dar se situeaza in cap de lista cand vine vorba de biserici. Aproximativ 125.000 de locuitori sunt nevoiti sa imparta un singur spital, in timp ce un lacas de cult are cel mult 700 de enoriasi.

In ceea ce priveste scolile, aproape 200 au fost inchise in acest judet in ultimii 8 ani.

 

Taguri: