Parcarea la romani! Cum rezolva soferii eterna problema?

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 18:42

Ce bine ar fi sa se inventeze locul de parcare portabil!

Sa-l iei frumos cu tine si sa-l asezi unde ai nevoie. Suna a scenariu SF si chiar asa este. Dar cand vezi cate scandaluri si nenorociri pornesc de la un simplu loc de parcare, parca-ti vine sa cauti o asemenea solutie.

Ce poate face un om pentru un banal loc de parcare? In Capitala am vazut zilele trecute un raspuns violent la aceasta intrebare. Patru indivizi s-au impuscat pentru un loc de parcare.

Doi dintre ei au primit mandate de arestare. Ceilalti doi inca au nevoie de sfaturile medicilor, in spital. Repetam: totul pentru un loc de parcare!

Cum nu separi o leoaica de puiul ei, la fel de indicat este sa nu separi un sofer de locul de parcare pe care tocmai l-a gasit. Nu de alta, dar, s-ar putea sa ai probleme. De la o discutie amicala asezonata cu multe bipuri, s-ar putea ca soferul sa treaca la artileria grea.
Pumni, picioare, arme de tot felul, improvizate, cutite, sau, mult mai rau…pistoale! Bine ca cei mai multi inteleg cum sa procedeze corect.

In Ardeal, mii de soferi actioneaza putin diferit. S-au postat  de la ora 4 dimineata la coada, pentru a deveni proprietarii unor locuri de parcare libere. Ce mai… toata lumea il cauta! Unii ar face orice pentru a pune mana pe el! In timpul zilei, locurile de parcare de domiciliu pot fi folosite si de alti soferi.
Teoretic. Practic, e recomandabil sa nu stai fata in fata cu proprietarul de drept al respectivului loc. Pentru ca… „iese cu bataie”, ne spun soferii.

Peretii blocurilor si gardurile sunt pline de mesaje. Unele directe: "Nu parcati!". Altii insa, n-au uitat de politete si te roaga sa nu-ti lasi masina acolo.

In alte locuri, mai ales prin centru, gasesti la orice pas indivizi care vor sa se ocupe de masina ta! Desigur, nu se grabesc sa-si recunoasca profesia.
Nici macar in parcarile subterane ale marilor magazine nu e mai usor, dupa cum a constatat un sofer.

Cauza problemei e simpla. Milioane de masini si doar zeci de mii de locuri de parcare. Asa ca supravietuiesc doar cei care se pot adapta! Incercati sa ramaneti calmi in fata oricarei provocari! Pana la urma, tot se elibereaza un loc de parcare!
##VIDEO97157##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta