Parcări mai scumpe în 2024. Cât trebuie să scoți din buzunar pentru un loc de parcare începând cu 1 ianuarie 2024

Autor: Diana Bostan

Locuri de parcare mai scumpe în anul 2024

Sursa: PixaBay

Tarifele de parcare în București vor cunoaște o creștere semnificativă începând cu 1 ianuarie 2024! Care vor fi noile costuri pentru șoferi?

Costurile pentru locurile de parcare rezidențiale în București au înregistrat o creștere constantă, stârnind preocupare printre locuitorii orașului. Potrivit celor mai recente informații, prețurile au înregistrat o majorare semnificativă în anul 2023, iar aceasta va continua și-n anul 2024.

Prețurile locurilor de parcare vor crește de la 1 ianuarie 2024

În anumite zone, cheltuielile lunare pentru un spațiu de parcare au înregistrat o creștere de până la 30% față de media înregistrată în 2022, iar această tendință se va menține și începând cu 1 ianuarie 2024.

Citește și: Șoferii vor risca amenzi de până la 5.000 de lei dacă nu vor respecta aceste reguli. Nicușor Dan a luat decizia. Despre ce este vorba?

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Locuitorii Capitalei se confruntă cu lipsa de spațiu pentru parcare, iar implicit și cu creșterea constantă a prețurilor pentru locurile de parcare. Din nefericire, începând cu 1 ianuarie 2024, locuitorii orașului se vor confrunta cu costuri mai ridicate pentru locurile de parcare de reședință. În funcție de zonă, prețurile pentru parcările rezidențiale vor cunoaște creșteri de 13,67%, 13,75%, 13,8% și, respectiv, 13,83%, comparativ cu prețurile din 2023, conform informațiilor furnizate de Digi.

De la 1 ianuarie 2024, costurile pentru închirierea locurilor de parcare rezidențiale vor fi după cum urmează:

  • Zona A: 683 lei
  • Zona B: 569 lei
  • Zona C: 455 lei
  • Zona D: 341 lei

Este bine de știut faptul că, persoanele cu dizabilități sunt scutiți de plata locului de parcare.

Pentru a nu risca pierderea locului de parcare, autoritățile îi îndeamnă pe cetățeni să achite toate datoriile către bugetul local până la data de 31 decembrie 2023.

Cum poți beneficia de un loc de parcare

Persoanele fizice care doresc să obțină un loc de parcare în zonele de parcare rezidențiale trebuie să corespundă următoarelor criterii:

  • să fie proprietar sau să aibă în folosință un autoturism;
  • să aibă domiciliul sau reședința (confirmate prin documente de identitate – CI/BI) în clădirile din Sectorul 1, în apropierea cărora există locuri de parcare rezidențiale;
  • să aibă un rol fiscal înregistrat la Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale a Sectorului 1;

Citește și: Noi străzi cu sens unic în București! Modificări importante pentru bucureșteni! Nicușor Dan a făcut anunțul: „Începând de luni, 14 august”

  • autoturismul pentru care se solicită alocarea unui loc de parcare trebuie să fie în stare de circulație, fapt dovedit prin prezentarea unui ITP valabil;
  • autoturismul trebuie să fie înregistrat în Municipiul București, cu excepția celor cu contract de leasing;
  • autoturismul pentru care se solicită alocarea locului de parcare trebuie să aibă o poliță de asigurare RCA valabilă.