Pare un extraterestru din filme, dupa ce o tumoare rara i-a DISTRUS fata. E SOCANT cum arata femeia asta, medicii s-au luptat 35 de ore ca sa o opereze

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 25 sep 2020, 06:35

Tambu Makinzi, din Africa de Sud, a banuit ca e bolnava in momentul in care a inceput sa sufere de dureri constante de cap.

Dupa cateva saptamani, fruntea lui Tambu a inceput sa se umfle iar doctorii i-au spus ca sufera de condrosarcom, o forma rara de cancer osos. Ea fost tratata pentru boala ei, dar aceasta a revenit, intr-o forma mai periculoasa ca inainte.

Noua tumoare i-a acoperit intreaga fata, incusiv oasele nasului si maxilarul. Mai mult, i-a deplasat ochiul stang si a lasat-o fara simtul mirosului. In momentul in care a ajuns in Londra, la 6000 de kilometri de casa, ea mai avea doar cateva luni de trait.

Din fericire, povestea ei s-a incheiat cu bine. Un doctor britanic a efectuat o operatie complexa, care a durat 35 de ore, in care i-a indepartat tumoarea de 2 kilograme si i-a reconstruit fata folosind muschi si oase din coastele ei.

O a doua operatie a fost necesara, pentru a elimina tesutul necrozat, dar doctorii sunt optimisti. Ea a fost externata, dupa 9 saptamani in spital si putut sa vorbeasca cu sotul si cu fiica ei pentru prima data in cateva luni.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tambu Makinzi inainte de ase imbolnavi