Părerea lui Robert Negoiță despre Primăria Generală a Capitalei: „Varianta corectă este să se desființeze”

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 04 feb 2024, 23:50

Ce părere are Robert Negoiță despre candidatura la Primăria Generală

Sursa: Captură Stirile KANAL D

Politicianul Robert Negoiță a fost invitat la un interviu maraton în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la Kanal D.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3, a intrat în viața politică încă din anul 2004. Acesta a fost, pentru o lungă perioadă, membru în PSD, iar în cadrul show-ului „40 de întrebări cu Denise Rifai” acesta a vorbit despre candidatura lui la Primăria Generală a Capitalei.

Robert Negoiță este propus pentru Primăria Generală

După mai mulți ani în care a fost membru în PSD, într-un moment de declin al partidului Robert Negoiță a decis să se retragă.

Pentru această Decizie, politicianul a fost aspru criticat de către Gabriela Firea.

În urmă cu 3 ani, Gabriela Firea era părea un candidat sigur la Primăria Generală a Capitalei, însă, după scandalul din 2023, legat de azilele groazei, popularitatea ei a scăzut semnificativ.

În aceeași perioadă, presa vehicula numele lui Robert Negoiță ca posibil candidat la Primăria Generală a Capitalei, crezându-se că șansele lui sunt mai mari decât ale Gabrielei Firea.

În acest sens, invitatul a primit întrebarea roșie, cu numărul 6: „ Ați putea să o bateți pe Gabriela Firea?”.

Citește și: Ce afaceri are Robert Negoiță: În ultima sa declarație de avere se preciza că are o datorie uriaşă, de 54 milioane euro, către ANAF

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Cum a răspuns Robert Negoiță la întrebarea 6

Politicianul a răspuns că nu are cum să se dea o bătălie între el și Gabriela Firea, întrucât el nu are de gând să candideze la Primăria Generală. Ba mai mult, el consideră inutilă această instituție și explică faptul că ar fi mai bine să fie desființată.

„N-am nicio șansă nici s-o bat, nici să mă bată, pentru că n-am să candidez acolo și consider demersul inutil, nu mi se potrivește, nu cred că este ce trebuie.

Varianta corectă, și pledez pentru asta, este să se desființeze Primăria Generală.

Citește și: Ce studii are Robert Negoiță? CV-ul primarului sectorului 3

Să se contopească cele două instituții, Primăria Generală cu Consiliul General Ilfov, să avem o singură instituție care să gestioneze transportul public și chestiunile strategice mari și proiectele foarte mari. Iar tot ce înseamnă muncă ar trebui descentralizat, așa cum s-a întâmplat în ultimii 20 de ani”,  a

explicat Robert Negoiță.

Revenind la participarea lui în PSD, acesta a anunțat că sunt mari șanse să revină în respectivul partid și să-l reprezinte la alegerile viitoare.

„Foarte probabil că mă voi întoarce în PSD. Am, deja, discuție făcută cu președintele partidului, care e și premierul României, și cu ceilalți colegi și am convenit, de comun acord, că voi candida la următoarele alegeri din partea PSD”,  a

adăugat politicianul.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.