Parfait de caise

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 08 oct 2020, 11:10

Cost estimativ: 35 lei pentru 4-6 persoane

 

Parfait de caise
Cost estimativ: 35 lei pentru 4-6 persoane
Ingrediente
500 g caise coapte
Zeama de la o lamaie
O cana de frisca lichida
2 albusuri
150 g de zahar
50 g nuci
Mod de preparare
La blender, se face un piure din caisele curatate de samburi si sucul de lamaie.
Se bate frisca pana se intareste putin, dar nu este foarte ferma.
Se bat albusurile cu cateva picaturi de lamaie pana devin spuma, se adauga 50 g zahar si se bat pana devin tari si lucioase, exact ca pentru bezea.
Se amesteca frisca cu bezeaua, avand griza sa pastrati consistenta spumoasa.
Se adauga piureul de caise si un krantz facut astfel: 100 g zahar se caramelizeaza si se amesteca cu nucile, se lasa la racit si se zdrobeste intr-un robot de bucatarie sau intr-un servet, lovindu-l cu un sucitor.
Se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu folie de plastic, apoi se da la congelator timp de 2-3 ore.

Ingrediente

500 g caise coapte 
Zeama de la o lamaie
O cana de frisca lichida
2 albusuri
150 g de zahar
50 g nuci


Mod de preparare

La blender, se face un piure din caisele curatate de samburi si sucul de lamaie.


Se bate frisca pana se intareste putin, dar nu este foarte ferma. 
Se bat albusurile cu cateva picaturi de lamaie pana devin spuma, se adauga 50 g zahar si se bat pana devin tari si lucioase, exact ca pentru bezea.
Se amesteca frisca cu bezeaua, avand griza sa pastrati consistenta spumoasa. 
Se adauga piureul de caise si un krantz facut astfel: 100 g zahar se caramelizeaza si se amesteca cu nucile, se lasa la racit si se zdrobeste intr-un robot de bucatarie sau intr-un servet, lovindu-l cu un sucitor. 

Se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu folie de plastic, apoi se da la congelator timp de 2-3 ore.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii