Parfum fake vs. parfum original-cum deosebesti?

Author: Oana Picerea

Parfumul este un fel de carte de vizita a oricarei persoane care se respecta si pentru care stima de sine este un element important in viata de zi cu zi. Mirosul pe care il emani iti poate da o stare de bine, indiferent de locul in care te afli sau de activitatea pe care o ai. In plus, te poate face remarcat printre cei din jur. Asadar, alegerea parfumului pe care-l folosesti este importanta, asa ca e bine sa stii sa faci diferenta intre unul original si cele fake.

Piata parfumurilor a fost acaparata de variante contrafacute ale celor mai renumite branduri de profil, iar faptul ca arata la fel, la prima vedere, poate pacali pana si cea mai priceputa persoana. Pentru a sti, cu exactitate, daca ai de-a face cu un parfum original sau cu unul fake e nevoie sa cunosti cateva detalii. Cu alte cuvinte, sa stii unde sa verifici si la ce anume sa te uiti. De exemplu, parfumurile contrafacute au, de cele mai multe ori, mici defecte ale ambalajului, pana sa ajungi sa le testezi.

Iata cum deosebesti un parfum fake de unul original si la ce trebuie sa te uiti pentru a te asigura ca nu folosesti unul contrafacut:

Studiaza ambalajul parfumului

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa acorzi o atentie sporita cutiei si sigiliului. Toate brandurile mari de parfumuri investesc in detalii, astfel ca ambalajul unuia original nu va avea niciodata finisaje neterminate sau folie matuita. Celofanul care imbraca o cutie „buna“ trebuie sa fie extrem de fin si perfect intins. De asemenea, parfumul nu trebuie sa se miste la interior, altfel, e semn ca ai de-a face cu un fake. Verifica si felul in care sunt inscriptionate denumirile si logo-ul pe cutia de parfum. Mai mult, sticla si capacul sau pompita trebuie sa fie perfect finisate, fara vreo urma de plastic sau imperfectiune. Aceste detalii iti dezvaluie faptul ca parfumul nu este unul original.

Un parfum original nu face bule de aer si trebuie sa fie limpede

Ai desfacut ambalajul si ai in fata ochilor sticla cu parfum. La fel ca ambalajul, ea trebuie sa fie perfect finisata si sa nu aiba imperfectiuni. Un alt test pe care e important sa-l faci este sa agiti continutul. Un parfum original va avea o tenta usor uleioasa si va face cat mai putine bule de aer. Daca lichidul din sticla de parfum face efectiv spuma, atunci e semn ca e fake. In plus, parfumul original trebuie sa fie limpede si fara impuritati.

Pretul, un factor important

Da, poti gasi parfumuri originale la preturi bune, insa, trebuie sa stii ca, in general, costurile pot indica si daca lichidul este unul contrafacut sau nu. Daca pretul este mult mai mic fata de media pietei, atunci poate fi semn ca e vorba de un fake.

Marile branduri de parfumuri din lume isi stabilesc, adesea, preturi de pornire, in care includ de la ambalaj pana la costurile de marketing sau distributie. Prin urmare, e putin probabil sa poti achizitiona un parfum original la un pret extrem de mic. Cauta reducerile reale din magazine oficiale si verifica, intotdeauna, autenticitatea produselor.

Fa testul cu oglinda

Pentru a verifica daca un parfum este original, poti face testul cu oglinda. Pulverizeaza o cantitate de parfum pe o suprafata care poate fi inclusiv un geam si, apoi, analizeaza. Daca lichidul se scurge foarte repede, asta inseamna ca are foarte multa apa in compozitie si, cel mai probabil, este contrafacut. Un parfum original va lasa dupa 10, chiar 15 minute, o pata usor uleioasa pe suprafata pe care a fost aplicat.

Persistenta parfumului

Nu in ultimul rand, felul in care persista parfumul iti va spune daca este original sau fake. Aplica-le in punctele cu puls, precum gat si incheieturile mainilor. In mod normal, daca aroma dispare dupa nici jumatate de ora, este putin probabil ca parfumul tau sa fie autentic.

 

Pentru a te asigura ca dai banii pe un parfum original, nu pe unul fake, ghideaza-te dupa trucurile de mai sus. Cumpara doar din surse autorizate si verifica, intotdeauna, ambalajul, culoarea lichidului, capacul, sticla si, in cele din urma, mirosul si persistenta lui.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.