Parfumeria arabă și farmecul oriental

Author: Oana Iosif

Parfumurile arabe reflectă magia combinațiilor orientale și creează o atmosferă misterioasă. Particularitatea acestora constă în faptul că sunt produse după rețete vechi, care se bazează pe uleiuri naturale și ingrediente rare.

Care este specificul compozițiilor arabe și prin ce se diferă de parfumurile europene de marcă?

Omul de știință Avicenna, a trăit și a activat pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite la începutul secolului I d.Hr. Una dintre realizările sale este dezvoltarea procesului de distilare, care face posibilă obținerea de uleiuri și extracte medicinale din plante și flori. În descoperirile sale, Avicenna s-a bazat pe lucrările predecesorului său - Abu Yusuf Yakub al-Kindi - autorul unui manuscris intitulat „Despre chimia aromelor și distilării”.

Scopul savanților nu a fost crearea parfumurilor, ci medicina - au lucrat la producerea de balsamuri și poțiuni.

Cu toate acestea, tehnologia bazată pe utilizarea uleiurilor aromatice obținute prin distilare, servește în prezent drept bază pentru producția de parfumerie arabă https://makeup.ro/categorys/719244/. Din cele mai vechi timpuri, mentalitatea locuitorilor din Orientul Arab a fost indisolubil legată de arome. Clima caldă a acestei regiuni a contribuit la creșterea multor plante și condimente exotice, care erau folosite din abundență în hrană și ritualuri religioase.

Particularitățile aromelor arabe

-Alcoolul nu este utilizat în procesul de producție;

-Concentrație mare - o picătură de parfum este suficientă ca aroma să persiste pe piele timp de 10 sau mai multe ore;

-Conține doar ingrediente naturale, de origine vegetală sau animală, mai rar - derivate pe baza lor.

-Componentele parfumurilor au fost utilizate de mult timp drept mijloace de aromoterapie, prin urmare compozițiile au un ușor efect de vindecare.

-O altă trăsătură caracteristică a parfumurilor arabe este prezența ingredientelor exotice de origine naturală în compoziție. Cum ar fi:

  • Mosc - unul dintre cele mai misterioase și semnificative ingrediente.

    În cultura arabă, acestui component i s-au atribuit proprietăți vindecătoare și mistice.

  • Ulei de agar - component extras din trunchiurile copacilor rari și vechi de câteva decenii. Substanța este considerată un afrodiziac puternic, în timp ce uleiul nu doar emană o aromă atractivă, dar are și un efect benefic asupra stării generale - ameliorează stresul, tensiunea și oboseala.

  • Ulei de Santal - component extras din lemnul copacului cu același nume. Substanța are un miros subtil și persistent. Pe lângă aroma exotică, acest ingredient are proprietăți emoliente și hidratante. Uleiul este utilizat în aromoterapie datorită efectului său calmant și sedativ.

    De ce ar trebui să alegi un parfum oriental?

    Parfumurile arabe se bazează pe uleiuri naturale, nu pe alcool. Prin urmare, se deschide doar atunci când este aplicat pe piele: o asemenea aromă nu poate fi percepută după mirosul din sticluță.

    De reținut: compozițiile de ulei orientale pot fi aplicate pe păr, spre deosebire de cele alcoolice.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.