Parfumurile în Feng Shui: o legătură puternică!

Author: Oana Iosif

Există o conexiune puternică între aromaterapie și Feng Shui, deoarece ambele discipline lucrează la un anumit nivel de energie pentru a crea o schimbare pozitivă a bunăstării cuiva. În scopuri Feng Shui, folosim modul de difuzare a uleiurilor esențiale în aer pentru a atinge calitatea dorită de energie. Acest lucru se poate face în mai multe moduri.

Puteți folosi folosi difuzorul de arome pentru a pulveriza cu ușurință uleiuri esențiale în aer. În acesta puteți adaugă un amestec de unul sau mai multe uleiuri esențiale pure în apa purificată. Un difuzor / nebulizator, electric sau lumânare, este o modalitate ușoară și constantă de a difuza în aer aroma plăcută a uleiurilor esențiale.

Lumânările de aromaterapie sunt, de asemenea, o modalitate ușoară și convenabilă de a adăuga un anumit parfum aerului. Trebuie doar să vă asigurați că uleiurile folosite în lumânarea dvs. sunt uleiuri pure și nu parfumuri sintetice. Mirosurile pot fi eliberate în mediul interior într-o varietate de moduri, inclusiv uleiuri esențiale, lumânări, tămâie, spray-uri de cameră și prin fumigatie. Potrivit lui Freud, cel mai rapid mod de a declanșa un răspuns emoțional este prin miros. Folosirea parfumurilor și a mirosurilor în Feng Shui este un mod simplu de a ajuta la trezirea și direcționarea acestor emoții. Așa că da, putem spune că Feng Shui si aromoterapie sunt două concepte ce merg perfect împreună.

Beneficiile aromoterapiei

În Feng Shui, aromele și mirosurile au un efect puternic asupra fluxului “chi” sau energie, în casă sau la birou. Mirosurile pozitive nu numai că ridică chi-ul, ci și se pot lega direct de emoții specifice. De exemplu, parfumul de lavandă vă poate relaxa, parfumul de iasomie vă poate pune într-o dispoziție romantică, parfumul de ienupăr vă va curăța, parfumul de salvie vă va face să vă simțiți în siguranță, iar parfumul de grapefruit vă stimulează memoria.

Aromaterapie și Feng Shui

Iată o descriere a unora dintre cele mai frecvente parfumuri implicate în efectuarea modificărilor Feng Shui și locul cel mai propice pentru a le folosi în casă sau la birou:

Ușa din față - Vanilia promovează bunăstarea.

Camera de zi - Scorțișoara îmbunătățește armonia și conversația intelectuală, lavanda îmbunătățește relaxarea, busuiocul este perfect pentru veselie.

Bucătărie - Citricele (portocală, lămâie) pot fi folosite pentru curățare, stimularea minții și îmbunătățirea stării de spirit.

Baie - Cuișoare, cedru și lemn de santal pentru a stimula și echilibra calitatea apei din această cameră.

Dormitor principal - Lavandă pentru relaxare și somn, trandafir, gardenie, ylang ylang, mosc și iasomie pentru dragoste.

Camere pentru copii - lavandă pentru relaxare și vanilie pentru a încuraja armonia familiei.

Birou - Citrice pentru a vă curăța mintea și a vă concentra, mentă pentru stimularea prosperității, rozmarin pentru memorie, mușcat pentru stimă de sine, bergamotă pentru bogăție, eucalipt când trebuie să stați până târziu și să terminați un proiect.

Sala de fitness - Căpșuni pentru a încuraja exercițiile și mișcarea.

Casa întreagă -Salvie ca parte a unui ritual de curățare sau pentru a curăța aerul stătut.

Top uleiuri esențiale

Lavandă. Uleiul de lavandă are un parfum floral proaspăt, cu o dulceață și o aromă deosebite. Lavanda miroase uimitor și este cel mai versatil dintre toate uleiurile esențiale. Uleiul de lavandă are un efect calmant, făcând minuni pentru cei care suferă de anxietate. Uleiul de lavandă poate fi, de asemenea, utilizat ca antiseptic și calmant al durerii pentru arsurile minore, mușcăturile și înțepăturile de insecte și durerile musculare sau articulare. Lavanda este, de asemenea, excelentă de utilizat în timpul practicii de yoga sau meditație, perfectă pentru a vă simți fericiți.

Menta. Uleiul de mentă are o aromă foarte stimulatoare, dar liniștitoare. Lucrurile astea sunt uimitoare. Nu numai că este eficient în stimularea clarității mintale, dar poate fi utilizat pentru ameliorarea congestiei, durerilor de cap, migrenelor, problemelor digestive și pentru a calma durerile de mușchi. De obicei, este folosit pentru a scăpa de durerile de cap, dacă este aplicat pe tâmple sau pentru a ameliora durerea musculară, diluându-l cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de semințe de struguri, și frecându-l peste tot ceea ce este dureros.

Uleiul de eucalipt are o aromă foarte proaspătă și curată, care vă va deschide cu siguranță căile respiratorii. Este un medicament natural antibacterian, antifungic, antimicrobian, antiviral și antiinflamator. Este cel mai bine utilizat pentru probleme respiratorii, cum ar fi răceli, tuse, astm și congestie, pe lângă răni, dureri musculare, epuizare mentală, îngrijire dentară și îngrijire a pielii. 

Citronela are un miros înălțător și proaspăt. Uleiul de citronela vă poate ajuta să scăpați de vibrațiile proaste și să mărească concentrarea și conștientizarea mentală. Este, de asemenea, un antiseptic și antifungic bun, ceea ce îl face o soluție minunată pentru zgârieturi, tăieturi și răni deschise.

Arborele de ceai este o formă populară de medicină alternativă. Nu numai că proprietățile astringente ale uleiului de arbore de ceai sunt excelente pentru ameliorarea secrețiilor uleioase ale pielii, ci și contra problemelor grase ale feței și scalpului. Conținutul de terpinen calmează rănile minore fără iritare. Puteți adăuga câteva picături în șampon înainte de spălare pentru a vă menține scalpul curat.

Astfel de uleiuri pentru Feng Shui veți găsi la Stonemania.ro. De asemenea, tot aici puteți găsi și alte produse de Feng Shui, cristale și alte obiecte pentru cei ce vor să se apropie mai mult de această practică străveche.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.