Părintele Calistrat le acuză pe cele două femei pe care le-a agresat că ar suferi de isterie: „Eu cred că au deviație de comportament”

Author: Lavinia Medrea

Părintele Calistrat le acuză pe cele două femei pe care le-a agresat că ar suferi de isterie: „Eu cred că au deviație de comportament”

Sursa: Facebook Parintele Calistrat cu ucenicii

Preotul Calistrat, care a fost filmat recent în timp ce a lovit cu putere o femeie peste față, aceasta ulterior căzând pe jos, a fost denunțat la poliție atât de enoriașă, cât și de sora ei care a fost, de asemenea, agresată de preot.

Părintele Calistrat a făcut câteva declarații despre incidentul de la Mânăstirea Vlădiceni și a sugerat că cele două femei ar fi, de fapt, cunoscute pentru un comportament deviant în biserică. De altfel, le-a mai acuzat și de faptul că acestea ar fi încercat de mai multe ori să-i ispitească în păcat pe preoți și pe credincioși.

Preotul Calistrat spune că cele două femei pe care le-a abuzat ar fi isterice

„Sunt două copile nemăritate. Eu cred că au deviaţie de comportament sau puţină isterie, cum spunem noi în termeni populari. Pentru că de când au luat mormintele alea acolo au început cumva să domine mânăstirea. Au început să creeze un conflict între credincioşii de la biserică.

Prima dată le-am şi spovedit, au mama moartă de Covid, am stat cu ele ore întregi de vorbă şi la un moment dat mi s-au părut agasante şi le-am spus: Eu am multă lume, nu mai pot sta cu ceasul, luaţi alţi preoţi.

Au schimbat mai mulţi preoţi de acolo.

Citește și: Cine este una dintre victimele preotului Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni. Cu ce leziuni a ajuns femeia la spital

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Şi ţinta lor a fost părintele mai frumuşel şi mai tânăr. L-au invitat prima dată la o cafea, după au zis să îl înveţe ele cum să spovedească şi am spus: Pune şi tu punct că o să intri într-o ispită.

Acum fac aluzie la părintele Visarion cu pipăirea şi nu cu corectitudinea. Ele nu s-au potolit. A fost să stea o săptămână la mânăstire şi ele s-au dus să îl caute personal la el acasă. Eu le-am dat interzis. Au început să zică că sunt oameni în biserică care se uită la ele.

Sunt două persoane cu dificultăţi mintale. Când m-am dus să vorbesc cu ele paşnic, ele au luat-o cu isteria.

Şi au scos telefonul să mă filmeze. Şi când să îl iau, cealaltă mi-a pus piedică şi m-am dus cu genunchiul în trotuar. M-am ridicat, am împins-o de umăr şi i-am pus paznicului să le dea afară”, a afirmat preotul Calistrat.

Preotul Calistrat a lovit o femeie și a pus-o la pământ

La sfârșitul slujbei, preotul Calistrat Chifan i-a tras o palmă puternică peste față unei femei care, ulterior, a căzut pe jos. 

IPJ Iași a confirmat că se cercetează cazul, existând două femei care au făcut plângere la adresa preotului Calistrat, susținând că au fost agresate în curtea bisericii.

Citește și: Preotul Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni a fost surprins când lovește o femeie

„La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr.

5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, a transmis Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.