Parintele sperantei! Credinciosii vorbesc despre el ca despre urmasul Parintelui Arsenie Boca

Editor: Silviu Bunea Autor: A.M.
Actualizat: 24 aug 2021, 09:45

Parintele sperantei, asa il numesc cei care vin sa isi spuna necazurile si durerea Parintelui Cirpian Gradinaru.

Modest si retinut, calugarul aduna in jurul lui tot mai multa lume si nu e de mirare ca multi il aseamana cu mai marii duhovnici ai tarii, Arsenie Boca, Parintele Cleopa sau cu Iustin Parvu.

A trait o viata ca si calugar in inima Moldovei, la Manastirea Sihastria, si, de patru ani, slujeste in  biserica de lemn ridicata langa viitoarea Catedrala a Mantuirii Neamului. Lacasul este neincapator de dimineata si pana tarziu in noapte.

Oamenii i-au aflat harul si il cauta.

Bolnavi, necajiti si rataciti, credinciosii trec cu incredere pragul lacasului de inchinaciune si asteapta vorba blanda de la “chirurgul sufletelor”.

Viorica Nicolae povesteste cu lacrimi in ochi cum parintele i-a citit gandul si a ajutat-o atunci cand avea cea mai mare nevoie.
“ Am o problema si incepeam asa, in gand, sa imi zic ca am un copil cu handicap si ca prin medici nu ii mai gasesc leac.

Am ajuns la miruit ca era duminica si imi zice: Vorbim luni, la ora 12. Ce dovada mai vreti ca mi-a citit gandul?”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De doi ani, femeia vine la Parintele Ciprian.

Spune ca starea copilei s-a imbunatatit si sufletul ei s-a usurat.
Ore intregi, credinciosii isi asteapta randul in liniste, iar parintele nu pleaca din Biserica pana nu asculta si ultimul enorias. Cateodata il prind zorii zilei in fata Altarului.

O saptamana pe luna, parintele se retrage acasa, la manastire, locul in care, spune el, pana si pietrele sunt sfinte si in care isi poate incarca sufletul.

Prin harul sau, preotul spune ca simte nevoile oamenilor care ii cer ajutorul.

Daca celor de la oras le vindeca sufletele cu vorba buna, pentru cei de la sate incearca sa faca mai mult decat atat- trimite medici voluntari sa le aline suferintele trupesti si incearca sa convinga cat mai multi oameni sa doneze sange pentru cei aflati in suferinta.