"A fost foarte greu, erau plini de fumul acela negru, erau mai mult arsi in interior decat pe exterior, nu puteau sa vorbeasca, nu puteau sa respire, eu cand am facut masaj cardiac la una din fetele care erau jos, m-a ajutat prietenul ei, i-a facut respiratie gura la gura si striga 'ajutati-o, ajutati-o', a facut stop cardio-respirator, dupa aia a venit cineva de pe ambulanta, de pe SMURD, cu un defibrilator, au defibrilat-o si au dus-o in ambulanta, deci avea puls cand au dus-o, acum nu stiu daca...
"De-abia cand am coborat am vazut ca jandarmii si cei de la pompieri scoteau oamenii pe brate, unii inconstienti,(...) noi am coborat deja cu materialele sanitare, cu solutii perfuzabile, cu branule, cu leucoplast, cu tot ce se poate, fetele au inceput deja sa prinda vase, sa faca masaj cardiac, problema e ca erau foarte multi intinsi pe jos care nu se stia cat
"Ii luau pe care puteau, nu s-a mai tinut cont de capacitatea salvarii. Pe urma, fetele de la noi au inceput sa faca manevre de reanimare cum fac pe sectie la bebelusi", a mai povestit femeia.
"A coborat si domnul doctor Horhota, care era de garda la reanimare, si a intubat pe asfalt, pe strada — pozitia pentru intubat este foarte dificila si ca sa stai in genunchi pe asfalt si sa intubezi este extrem de greu. Este o imagine cumplita, imaginea care m-a marcat pe mine, cel putin, a fost intr-o salvare cand au venit parintii unui baiat si au strigat ca este mort, erau cu buletinul la capul baiatului, ca a avut un copil care s-a dus la distractie si a ramas cu un numar pe hartie", a mai declarat un alt medic, potrivit Agerpres.
Potrivit ultimului bilant, in incendiul din Clubul Colectiv au murit 30 de persoane, ultima- o tanara de 26 de ani- in cursul serii de duminica, la Spitalul Bagdasar-Arseni.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul