Anul școlar a început de aproximativ două luni, perioadă în care elevii au avut nevoie de rechizite pentru a își parcurge drumul educațional. Guvernul le oferă părinților 500 de lei pentru rechizite dacă depun documentele necesare, iar termenul limită pentru depunerea cererilor s-a extins până la finalul lunii octombrie.
Părinții pot primi 500 de lei de la stat
La începutul anului școlar 2024- 2025 s-a decis ca termenul limită pentru depunerea cererilor pentru cardurilor educaționale să fie de 3 octombrie 2024, însă ulterior data finală a fost modificată.
După termenul limită până la care pot fi depuse cererile pentru cardurile educaționale părinții vor mai aștepta aproximativ o săptămână până când Ministerul Educației va trimite o bază de date cu cererile din partea părinților, baza de date ce va conține date personale precum: numele și prenumele, adresa de domiciliu, codul numeric personal al preșcolarilor și elevilor din învățământul
Prin intermediul acestor carduri educaționale, părinții pot achiziționa rechizite și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.
Suma de 500 de lei va fi virată o singură dată pe an, iar această sumă este pentru un singur copil. Familiile numeroase pot primi un card educațional în valoare de 500 de lei pentru fiecare copil, în cazul în care părinții respectă criteriile programului.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi
Criteriul pe care trebuie să îl îndeplinească cei ce beneficiază de cardul educațional
Elevii din învățământul de stat, de nivel preșcolar, ce se află în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 692 de lei.
Pentru elevii din învățământul de stat, primar și gimnazial, cursuri de zi, care sunt în întreținerea familiilor, venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut
Alături de cererea depusă la unitatea de învățământ pe care o frecventează copilul, părinții trebuie să atașeze și alte documente:
.cerere (de la secretariat);
· certificate de naștere ale tuturor copiilor aflați în întreținere;
· C.I. părinți/tutore legal;
· adeverință de la locul de muncă al părinților din care să reiasă venitul net înregistrat în luna iulie 2024;
· declarație pe proprie răspundere pentru cei care nu realizează venituri;
· cupoane de alocație/alocație complementară, cupoane de șomaj, pensie, alocație
· adeverință de elev/student din care să reiasă dacă a primit sau nu bursa în luna iulie 2024;
· certificat de căsătorie, certificat de deces, hotărâre divorț;
· alte acte care să certifice situația financiară/materială/locativă a familiei, potrivit scoala28gl.ro.