Părinții Raisei au cerut ca polițistul care le-a ucis fetița să fie testat, deoarece consideră că nu a existat claritate în declarațiile agentului.
Părinții Raisei cer test poligraf pentru polițistul care le-a ucis fata
Mai mult, părinții fetiței ucise pe trecerea de pietoni de pe strada Laminorului din Capitală cer ca polițistul să prezinte toate documentele legale pentru capacitatea sa de a conduce autovehicule, respectiv permisul de conducere, dar și actele mașinii pe care o conducea.
Un aspect foarte important este că polițistul poate fi testat numai dacă acesta își dă acordul.
Totodată, părinții Raisei vor să afle toate detaliile despre misiunea pe care o efectua agentul în momentul în care s-a produs tragedia. Astfel, s-ar putea afla dacă polițistul stătea pe telefon în momentul în care a dat peste cele două fetițe, deoarece el a spus de mai multe ori că nu le-a observat.
Adrian Cuculis, avocatul victimelor, a precizat ce a spus agentul despre ziua în cauză:
„Declaraţia este foarte scurtă, să zicem că are o filă A4, pe faţă, nu şi verso. A afirmat că în ziua respectivă nu se afla în misiune, trebuie să spunem lucrul acesta, era o misiune banală, toţi poliţiştii sunt în misiune în fiecare zi. Girofarul îl avea pornit, atenţie, pentru că voia să se asigure că este vizibil, astea au fost declaraţiile lui.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Şi sigur că, nu în ultimul rând, în momentul în care a produs accidentul respectiv, el spune în continuare că pur şi simplu nu a văzut nimic, nici măcar nu şi-a dat seama(..) nu şi-a dat seama că au fost două victime, ci i-a fost atrasă atenţia”, a declarat Adrian Cuculis.
Familia Marinei, fetița care a supraviețuit, le-a transmis anchetatorilor că minora ar vrea să dea declarații în dosar acum că starea ei de sănătate este mai bună.
Mașina va fi dusă la RAR pentru expertiză
Maşina care a lovit-o pe Raisa va fi analizată de specialişti, iar la expertiză va asista şi polițistul care era la volan. Astfel, se va stabili inclusiv cu ce viteză mergea polițistul.
În acest context, expertiza tehnică a maşinii va determina exact ce viteză avea poliţistul în momentul în care produs accidentul.
Autospeciala urmează să fie ridicată săptămâna viitoare din curtea Brigăzii Rutiere și dusă la Registrul Auto Român unde se vor face mai multe măsurători și teste, potrivit Digi24, citat de România TV.
Măsurătorile ar urma să fie corelate cu datele din raportul INML şi cele din cercetarea de la faţa locului. Astfel, va fi stabilită dinamica accidentului, viteza maşini de Poliţie care le-a lovit pe fete pe trecere, precum și dacă agentul putea sau nu să evite această tragedie.
Raportul ar trebui să fie gata în cel mult două luni și o să fie probă în dosar.
Polițistul este în continuare cercetat, sub control judiciar, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Agentul a dat deja o declarație în fața anchetatorilor, iar procurorii au început să audieze martorii care se aflau pe stradă în momentul în care a avut loc accidentul.