In frigider, alimentele se depoziteaza in functie de tipul lor si de scopul lor. Conteaza implicit si timpul de pastrare a lor, de aceea este improtanta pozitionarea alimentelor in frigider. Clima din frigidere nu este peste tot una regulata. Cel mai cald este in zona de sus, deoarece tot aerul cald se ridica, iar cel mai rece este pentru alimentele care se afla pe placa din sticla de pe sertarele in care se depoziteaza fructele si legumele.
Pe rafturile superioare si pe cele din usa trebuie asezate alimentele care trebuie sa stea la o temperatura mai rece decat cea a incaperii.
Aici se incadreaza branza, untul, gemul, ouale, borcanele deschise, bauturile, mustarul, sosul de rosii, etc.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
In general trebuie sa avem in vedere faptul ca frigiderul nu trebuie umplut la refuz.
Daca nu ramane macar putin spatiu intre alimente, aerul nu poate circula asa cum ar trebui, iar acestea nu vor fi racite in conditii optime.