Parlamentare 2020. Date Exit Poll ora 21:00, Curs, Avangarde. Rezultate parțiale: PNL 29%, USR  15.9%, PSD 30.5%

Autor: Bogdan Mihai
Actualizat: 06 dec 2020, 21:29
Stampila de vot

Informatii oficiale Exit Poll ora 21:00 CURS – AVANGARDE: PSD, cele mai multe voturi la Alegerile Parlamentare 2020. Declaratiile lui Marcel Ciolacu.

Aproape 19 milioane de romani au fost asteptati astazi la urne pentru a-si alege deputatii si senatorii care ii vor reprezenta in urmatorii 4 ani. 7.136 de candidati s-au inscris in cursa electroala pentru a ocupa cele 329 mandate de deputati si 136 mandate de senatori.

Exit Poll ora 21:00 date CURS- AVANGARDE: cum arata primele rezultate partiale la Alegerile Parlamentare 2020

La ora 21:00 exit poll-ul CURS – AVANGARDE indica urmatorul rezultat pentru Alegerile Parlamentare 2020:

1.  PSD- 30,5%

2.  PNL- 29%

3.  USR-PLUS- 15,9%

4.  UDMR 5,7%

5.  AUR- 5,2%

6.  PRO România- 5%

7.  PMP- 5%

8.  PER- 1,1%

9.  PPU-SL- 1,1%

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Rezultatele exit poll-ului contin date actualizate la ora 19:00. 

UPDATE 21:26: Presedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, dupa afisarea rezultatelor exit poll-ului, ca votul de astazi arata faptul ca romanii isi doresc o schimbare.

„Prin votul de astăzi românii au arătat că este nevoie de o schimbare. Aş dori să le mulţumesc tuturor românilor care au avut încredere în noi şi au votat PSD şi au sancţionat această batjocură la adresa lor în ce priveşte gestionarea pandemiei.

Este nevoie de un guvern capabil, care are soluţii, care ştie să rezolve adevăratele provocări ale românilor şi le mulţumesc în mod deosebit românilor care au mers la vot, pentru că şi-au învins teama în ceea ce priveşte viaţa lor, dar au înţeles necesitatea ca acest Guvern Orban să plece acasă. În acest moment, PSD are un avantaj în exit-poll-uri, chiar dacă ponderăm cu voturile venite din diaspora”, a spus Marcel Ciolacu.

In acest an cele doua case de sondare care furnizeaza datele pentru Exit Poll la Alegerile Parlamentare 2020 sunt Centrul de Sociologie Urbana si Regionala- CURS si Grupul de Studii Socio-Comportamentate – AVANGARDE.

Rezultatele sondajelor de opinie inainte de Alegerile Parlamentare 2020

Ultimul sondaj de opinie realizat de IMAS, la comanda Europa FM, indica faptul ca PNL va castiga Alegerile Parlamentare din 2020, cu 28.5%

din voturi. Rezultatul PNL era in scadere fata de luna octombrie, cand sondajele indicau ca partidul va obtine 32.6% din voturi.

Pe locul 2 urma sa se claseze PSD, cu 23.6% din voturi. Procentul este mai mare fata de sondajul realizat in luna octombrie, cand PSD era cotat cu 21.7% din intentia de vot. Pe locul 3 in sondaj s-a clasat alianta USR – Plus, cu 18% din voturi, in scadere fata de luna octombrie, cand erau cotati cu 20.4% din voturi.

Pe ultimele locuri se afla partidul Pro Romania, cu 9.5% din voturi, UDMR, cu 4.7% din voturi, PMP, cu 4.6% din voturi si ALDE, cu 3.3% din voturi.

Sondajul are o marja de eroare de +/-3.1% si a fost realizat in perioada 6 – 27 noiembrie, pe un esantion de 1.010 persoane.

Vot in conditii de pandemie la Alegerile Parlamentare 2020

Votul de duminica s-a desfasurat in conditii speciale din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, sectile de votare au asigurat dezinfectant si manusi pentru alegatori. Purtarea mastii a fost obligatorie, iar in interiorul salilor de votare nu a fost permis accesul a mai mult de 5 alegatori simultan.

Interactiunea fizica a fost redusa la minimum: alegatorii si-au validat singuri actul de identitate in sistemul informatic si si-au aplicat pe spatele actului de identitate autocolantul cu mentiunea VOTAT.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.