Parlamentarii ruși din Duma de Stat au cerut înlăturarea lui Vladimir Putin de la putere

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 10 iun 2023, 01:10

Parlamentarii ruși din Duma de Stat au cerut înlăturarea lui Vladimir Putin de la putere

Sursa: bbc.com

Parlamentarii ruși din Duma de Stat au cerut ca Vladimir Putin să fie înlăturat de la putere în urmă cu trei zile, pe 7 septembrie. Aceștia susțin că este vorba de infracțiuni de trădare.

Dmitri Palyuga, deputatul rus, împreună cu alți câțiva parlamentari din Smolniskoye, un municipiu din Sankt Petersburg, au cerut, pe data de 7 septembrie. ca președintele Vladimir Putin să fie înlăturat de la putere, pentru infracțiuni de înaltă trădare.

Pentru ce a fost acuzat Vladimir Putin?

Conform lui Palyuga, relatează CNN, Vladimir Putin este considerat responsabil pentru: „decimarea tinerilor ruși apți de muncă, ce ar servi mai bine forța de muncă decât armata, recesiunea economică a Rusiei și exodul creierelor, extinderea NATO spre este, inclusiv adăugarea Finlandei și a Suediei”.

Conform OVD-Info, un grup independent care urmărește detențiile ce au loc în Rusia, peste 16.000 de persoane au fost arestate sau reținute din cauza faptului că s-au opus războului început în Ucraina, numit de Putin „operațiune militară specială”, relatează CNN.

Parlamentarii ruși i-au cerut lui Vladimir Putin să recunoască independența regiunile estice din Ucraina

În luna ianuarie a acestui an, cu aproximativ o lună înainte de începerea războiului, parlamentarii ruși i-au cerut lui Vladimir Putin să recunoască independența regiunilor din partea de Est a Ucrainei.

Citeste si: Uniunea Europeană ar putea rămâne fără gaz. Anunțul de ultimă oră al lui Vladimir Putin

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Duma de stat rusă apelează la dvs, Vladimir Vladimirovici (Putin), cu o cerere de a lua în considerare recunoaşterea de către Federaţia Rusă a Republicii Populare Doneţk şi a Republicii Populare Luhansk ca state autosuficiente, suverane şi independente”, a fost menționat în draftul de rezoluție, conform digi24.ro.

11 persoane au cerut acest lucru, printre care se numără și Ghenadi Ziuganov, liderul Partidului Comunist.

Mai mult decât atât, la acea vreme, Rusia le-a permis rezidenților din regiunile controlate de „rebelii ucraineni” să aplice pentru a primi cetățenie rusă și totul urma să se întâmple prin intermediul unei proceduri simplificate.

Donețk și Luhansk au adoptat rubla ca fiind moneda lor oficială, iar școlile din cele două regiuni urmează un program școlar rus. Cu doar câteva zile înainte de începerea războiului, Vladimir Putin a recunoscut independența celor două regiuni care se află în partea de est a Ucrainei.

Televiziunea de stat din Rusia a difuzat imaginile când liderul de la Kremlin a semnat decretul.

Citeste si: Un militar NATO de la baza Mihail Kogălniceanu a murit într-un mod suspect. Care este cauza decesului

Acesta a spus, în cadrul unui discurs televizat, că Luhansk și Donețk sunt un „teritoriu istoric-rusesc”. Olaf Scholz, cancelarul federal al Germaniei, i-a spus lui Putin, prin intermediul unei convorbiri telefonice, că acest lucru încalcă Acordul de la Minsk.

Mai mult decât atât, Statele Unite ale Americii au spus că recunoașterea lor ca state independente nu este nimic altceva decât o încălcare gravă a dreptului internațional.

 

Taguri:

Müjde Uzman, care joacă rolul Alev în producția „O dragoste”, apariție uluitoare în mediul online! Iată cum a fost surprinsă de curând celebra actriță!