Parlamentul dăunează grav sănătății! Angajații de la Senat și Camera Deputaților primesc sporuri pentru radiații și muncă în condiții de stres: ”Mă doare capul când intru înăuntru”

Autor: Madalina Maftei

Parlamentul dăunează grav sănătății!

Sursa: Captură KANAL D

Parlamentul îi îmbolnăvește grav pe angajații săi, astfel funcționarii publici primesc sporuri pentru muncă în condiții de stres și radiații.

Iradiați de antene, îmbolnăviți de praful de pe birouri și obosiți să plimbe hârtiile dintr-o cameră în alta, funcționarii de lux au parte de sporturi suplimentare. Compensațiile pentru uzura prematură a organismului se acordă diferențiat, în funcție de salariu și funcție.

Sporuri pentru radiații și muncă în condiții de stres

Un șef ajunge la sporuri de până la 3.000 de lei, în timp ce o femeie de serviciu primește un spor de 200 de lei, asta în condițiile în care amândoi lucrează în același loc.

Reporter: Bună ziua! Daniel.

Funcționar public: Nu sunt senator.

Reporter: Știu că nu sunteți, dar lucrați în cadrul Parlamentului.

Funcționar public: Da, nu pot...

Reporter: Facem un reportaj despre aceste radiații. Am înțeles că este o problemă în Parlament, cu radiațiile. Vă simțiți rău, atunci când ajungeți la muncă?

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la "Asta-i România!", povestea impresionantă a copiilor care merg la scoală în vârf de munte

Îmbolnăviți de antene, suprasolicitați nervos, cu organismul uzat prematur și stresați din cale afară din cauza computerelor. Este chinul prin care trec zilnic funcționarii publici.

Reporter: Dvs. lucrați aici, nu?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Funcționar public: Da!

Reporter: Dvs. primiți sporturi pentru radiații, pentru muncă cu calculatorul?

Funcționar public:Radiațiile, radiațiile de la antenele care sunt sus.

Reporter: Unde sunt aceste antene, mai exact, pe Parlament?

Funcționar public: Da.

Reporter: Mai sunt și alte antene? 

Funcționar public: Oricum...și simțim, deci pe mine spre exemplu mă doare capul când intru înăuntru.

După jumătate de oră simt. Eu zic că sunt de la antene, spun și alții. În primul rând, noi stăm de luni până vineri aici, ca să începem așa. Ei stau de la 20:00, până seara. Domnii deputați probabil că vin, intră, pleacă, intră. 

Și pentru că munca le-ar dăuna grav sănătății, funcționarii au parte de sporuri suplimentare, care pot ajunge și la 3.000

de lei. Compensațiile pentru condițiile vătămătoare de muncă sunt în sine niște salarii. Spre exemplu, un secretar general care primește o remunerație 20 de mii de lei, încasează în plus un spor lunar în valoare de peste 3.000 de lei, iar cel mai mic spor îl ia un muncitor necalificat, în jur de 280 de lei.

Citeste si: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, cea mai veche casă din România