Europarlamentarii, Comisia și Consiliul UE vor discuta astăzi ce decizii trebuie să ia după hotărârea Curții Penale Internaționale de a emite mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei este acuzat de crime de război și deportare și transfer ilegal de copii ucraineni în Rusia.
Parlamentul European urmează să discute mandatul de arestare al lui Vladimir Putin
După ce va avea loc dezbaterea, Parlamentul European va oferi un răspuns în privința mandatului de arestare emis pe numele lui Vladimir Putin. De asemenea, liderul Rusiei va organiza, tot
Subiectul principal al discuției va fi stabilitatea rețelei electrice naționale a Rusiei, în contextul în care o stație de transformare din regiunea Belgorod a fost atacată zilele trecute de soldații ucraineni.
Pe 17 martie, Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin pentru crime de război și deportare și transfer ilegal de copii ucraineni în Rusia.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Situation in #Ukraine: #ICC judges issue arrest warrants against Vladimir Vladimirovich Putin and Maria Alekseyevna Lvova-Belova
— Int'l Criminal Court (@IntlCrimCourt) March 17, 2023
Read more ⤵️
https://t.co/5OMC7Xuuy5
Vladimir Putin, mandat de arestare emis de CPI
Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pe numele președintelui rus Vladimir Putin, pentru responsabilitatea crimelor de război comise de forțele ruse în Ucraina în timpul războiului care durează de peste un an.
Acuzația instanței s-a axat pe presupusa deportare a copiilor ucraineni în Rusia. Moscova a declarat că mandatul nu are nicio legătură juridică cu președintele rus.
Procurorul-șef al CPI, Karim Khan, a declarat că biroul său a identificat incidente legate de deportare a „cel puțin sute de copii” luați din orfelinatele și casele de copii ucrainene.
„Biroul meu susține că aceste acte, printre altele, demonstrează o intenție de a îndepărta definitiv acești copii din propria lor țară”, a declarat Khan. „Nu putem permite ca cei mici să fie tratați ca și cum ar fi pradă de război”.