Parlamentul UE aproba Legea privind urmarirea pietelor active Cryoto!

Author: Bogdan Frațilă

Deputații din Parlamentul European au dat aprobarea finală unui pachet de reglementări la nivelul UE pentru activele criptografice

Sursa: PixaBay

Deputații din Parlamentul European au dat aprobarea finală unui pachet de reglementări la nivelul UE pentru activele criptografice

Deputații din Parlamentul European au dat aprobarea finală unui pachet de reglementări la nivelul UE pentru activele criptografice. Legiuitorii au susținut, de asemenea, introducerea unor mecanisme care să permită urmărirea tranzacțiilor cu criptomonede, care se vor aplica și portofelelor criptografice private care depășesc un anumit prag.

Legiuitorii europeni aprobă o legislație revoluționară privind activele criptografice

Noile norme comune ale Europei pentru spațiul criptografic au primit undă verde finală din partea legislativului Uniunii Europene.

Setul, cunoscut sub numele de Markets in Crypto Assets (MiCA), a fost adoptat cu 517 voturi pentru, 38 împotrivă și 18 abțineri, a anunțat joi serviciul de presă al Parlamentului UE.
Legislația, menită să reglementeze supravegherea, protecția consumatorilor și garanțiile de mediu ale activelor digitale, inclusiv ale criptomonedelor precum bitcoin, a fost convenită informal cu Consiliul, organul decizional al UE, în iunie 2022.
Legea, probabil primul pachet cuprinzător de reglementare cripto din lume, va acoperi emiterea și comercializarea activelor care nu sunt reglementate de legile existente privind serviciile financiare.
"Consumatorii ar fi mai bine informați cu privire la riscurile, costurile și taxele legate de operațiunile lor", a insistat Parlamentul.
MiCA introduce acordarea de licențe pentru furnizorii de servicii cripto care operează în bloc și prevede înființarea unui registru pentru companiile neconforme, cu scopul declarat de a contracara riscurile de manipulare a pieței, spălare de bani și finanțare a terorismului. De asemenea, vizează reducerea amprentei de carbon a criptomonedelor, obligând furnizorii de servicii mai mari să își dezvăluie consumul de energie.

Comentând adoptarea cadrului juridic, raportorul pentru legislație, Stefan Berger, a declarat că MiCA va proteja consumatorii împotriva fraudei și va permite sectorului, afectat de evenimente negative precum prăbușirea bursei de criptomonede FTX și a altor jucători, să recâștige încrederea.
Berger a subliniat că industria cripto din Uniunea Europeană va avea o claritate de reglementare care nu există în alte jurisdicții, cum ar fi Statele Unite. MiCA va intra în vigoare după ce va fi aprobată oficial de Consiliu și la 20 de zile de la publicarea sa în Jurnalul Oficial al UE.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Parlamentul European aprobă norme pentru urmărirea transferurilor de cripto-monede

Într-un vot separat, o majoritate de 529 de membri ai Parlamentului a aprobat legislația suplimentară care autorizează urmărirea tranzacțiilor criptografice. Aceasta este menită să asigure că transferurile de criptomonede pot fi "întotdeauna urmărite" și blocate, dacă se constată că sunt suspecte.


Decizia aplică așa-numita "regulă a călătoriei", din finanțele tradiționale, la transferurile de active cripto. Aceasta implică faptul că informațiile privind sursa activului și beneficiarul acestuia trebuie să "călătorească" odată cu tranzacția și să fie stocate de ambele părți.
Aceste dispoziții vor acoperi, de asemenea, tranzacțiile efectuate de pe adresele criptografice ale utilizatorilor privați, așa-numitele "portofele auto-găzduite", în cazul în care acestea depășesc 1.000 de euro (aproximativ 1.100 de dolari) în echivalent fiat și atunci când se efectuează tranzacții cu portofele "găzduite" gestionate de furnizori de servicii.

Cu toate acestea, normele nu se vor aplica transferurilor directe de la persoană la persoană, celor fără implicarea unui furnizor sau transferurilor efectuate între furnizori, atâta timp cât aceștia acționează în nume propriu, a precizat Parlamentul European în anunț.

Citește și: Microsoft face ca Office să fie inteligent

Citește și: SUA împotriva Binance dezvaluie unul dintre cele mai prost păstrate secrete Crypto

Citește și: Minerii Bitcoin se pregătesc pentru o altă creștere a dificultății de minare!