Partenerul tau sforaie? Uite la ce riscuri se expune!

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 02:32

Persoanele care au obiceiul de a sforai in timpul noptii, se expun la cateva probleme de sanatate. Iata care sunt acestea.

Are un risc crescut de accident vascular cerebral

Cu cat sforaitul este mai intens, cu atat creste riscul de a suferi de accident vascular cerebral. Acest lucru este posibil din cauza ca sforaitul favorizeaza depunerea de grasimi pe arterele de la nivelul gatului, ingreunand astfel circulatia sangvina la nivelul creierului.

Declanseaza boli de inima


De cele mai multe ori persoanele care sforaie ajung sa sufere de apnee de somn, un sindrom care se manifesta prin pauze respiratorii repetate, frecvente in timpul somnului.

Din aceasta cauza, exista riscul ca inima sa fie afectata, intrucat creste presiunea arteriala. Unele dintre cele mai frecvente afectiuni sunt aritmia (se manifesta prin batai neregulate ale inimii) si fibrilatiile (batai rapide ale inimii).

Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.