Pasca poate fi preparată și după o rețetă traditionala ucraineana
Sursa:
ukrainianpeople.us
Învierea Domnului reprezintă și pentru credincioșii ucraineni un prilej de mare sărbătoare cu tradiții și obiceiuri păstrate din cele mai vechi timpuri, iar paska preparată după rețeta traditională stă la loc de cinste pe masa preparatelor de Paște.
Dacă ești în căutarea unei rețete speciale de pască pentru masa de Paște 2022, atunci poți alege să prepari Paska tradițională ucraineană. Este o rețetă delicioasă și care e gata imediat.
Paska tradițională ucraineană. Rețete delicioase pentru masa de Paște
Paska tradițională ucraineană- Pâinea de Paște se pregătește după rețeta tradițională cu o seara înainte și se mănâncă în ziua de Paște după ce a fost binecuvântată de către preot la biserică.
Paska traditionala ucraineana cu cacao, un deliciu
Mod de preparare paska tradițională ucraineană cu cacao:
Cerni făina si apoi o amesteci într-un castron împreună cu praful de copt, cacao şi sarea.
Topeşti pe baie de aburi 120 g unt şi ciocolata; iei vasul de pe foc, adaugi 250 g zahăr şi mixezi, apoi adaugi 2 plicuri zahăr vanilinat şi, pe rând, ouăle. Omogenizezi şi încorporezi treptat amestecul cu făină.
Pentru cremă, mixezi într-un bol brânza dulce, untul şi zahărul rămase, conţinutul pliculeţelor de zahăr vanilinat rămase, esenţa de rom, 2 ouă, 2 linguri de făină şi nuca măcinată.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă rotundă, de preferat cu pereţi detaşabili. Torni în straturi aluat maro, apoi cremă de brânză şi repeţi straturile, după care treci cu furculiţa prin compoziţie, ca să dai un aspect marmorat.
Coci paska tradițională cu cacao la 180°C, pentru aproximativ 50 de minute. Scoţi apoi paska din cuptor, iar când s-a răcit, o pudrezi cu zahăr vanilinat şi o decorezi cu jumătăţi de nucă, cu felioare de fructe proaspete sau cu bobiţe de rodie.
Rețetă paskă tradițională ucraineană cu fructe confiate
Pasca, preparatul care nu lipsește de pe masa de Paște 2022
[Sursa: ukrainianpeople.us]
O altă rețetă de paska tradițională ucraineană este cea care are în compoziția ei și fructe confiate.
Ingrediente:
Pentru paska tradițională ucraineană cu fructe confiate avem nevoie de:
400 g făină
40 g zahăr
175 ml lapte
1 pliculeț drojdie uscată
2 ouă
100 g unt
110 g stafide (opțional)
75 g caise uscate
1 lingură lapte
Mod de preparare paska tradițională ucraineană cu fructe confiate:
Amestecăm într-un castron făina, zahărul, drojdia și un praf de sare. În centrul amestecului se face o groapă și se adaugă ouăle și laptele călduț. Se adaugă untul moale și se frământă până ce alutul prinde formă. Într-un castron pe care l-am uns cu puțin unt se transferă bila de aluat, se acoperă cu un prosop curat sau cu folie alimentară și se lasă la loc cald până își dublează volumul (aproximativ 2 ore).
O treime din aluat se dă deoparte. Aluatul rămas se întinde cu sucitorul într-o formă pătrată. Peste aluat se distribuie egal stafidele și caisele tăiate. Aluatul se rulează și se formează o bilă de aluat care se pune într-o formă rotundă înaltă (o formă pentru panettone sau o cratiță). Aluatul ce a fost dat deoparte se împarte în două și se formează două panglici care se vor împleti și pune peste aluatul din forma de panettone.
Forma se acoperă cu un prosp curat sau o folie alimentară și se lasă la loc cald timp de o oră jumătate. Cuptorul se preîncălzește la 180 grade Celsius. Gălbenușul se amestecă cu lingura de lapte. Se unge paska cu acest amestec. Paska tradițională ucraineană cu fructe confiate se coace timp de 45 de minute.
Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.
Vaticanul se pregătește pentru un moment istoric de adio. Aproximativ 200.000 de persoane au umplut Piaţa Sfântul Petru şi Via della Conciliazione, marele bulevard care o precede, pentru a-și lua rămas bun de la Suveranul Pontif.