Paste carbonara, cea mai simplă rețetă. Ingredientul secret care face ca sosul să fie extrem de cremos

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 12 sep 2023, 03:15

Cea mai simplă rețetă de paste carbonara 

Sursa: unsplash

Pastele carbonara sunt delicioase, iar pentru că rețeta este foarte simplă, oricine le poate pregăti în doar câteva minute. Iată ce ingrediente sunt necesare și cum trebuie pregătit sosul pentru a ieși cremos.

Printre cele mai iubite feluri de mâncare italienești se numără și pastele carbonara. Amestecul de brânzeturi și bacon afumat oferă un gust care încântă papilele gustative. Deși denumirea poate părea ușor complicată, în realitate, rețeta de paste carbonara este foarte simplă, astfel că este nevoie de doar câteva ingrediente pentru a pregăti acest fel de mâncare delicios și foarte sățios.

Rețetă paste carbonara. Ce ingrediente sunt necesare?

Cu rețeta de paste carbonara cu siguranță nu dai niciodată greș, mai ales dacă ai invitați la masă și îți dorești să îi impresionezi. Este un preparat foarte simplu, care necesită ingrediente puține și nici nu e nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie. Pastele carbonara pot fi un deliciu pentru cei care iubesc brânzeturile, având în vedere că sortimente de brânză ca pecorino sau parmezan stau la baza preparării acestui fel de mâncare.

Iată ce ingrediente sunt necesare pentru a pregăti cea mai simplă rețetă de paste carbonara. 

Paste carbonara, ingrediente: 

  • 200 de grame de spaghete
  • 100/150 de grame pancetta, dar puteți folosi și bacon afumat
  • 60 de grame pecorino, dar puteți folosi și parmezan
  • 4 gălbenușuri
  • Sare
  • Piper

Citește și: Rețetă simplă de clătite. Ai nevoie doar de patru ingrediente pentru a pregăti aluatul celor mai pufoase clătite

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Paste carbonara, mod de preparare. Ce să adaugi în sos ca să iasă cremos? 

Pastele carbonara sunt gata imediat, astfel că în doar câteva minute poți pregăti masa pentru cei dragi, asigurându-te că le oferi un preparat delicios, dar și sățios. Pastele carbonara pot fi servite atât la prânz, cât și la cină. 

Pentru a prepara cele mai bune paste carbonara trebuie să începi prin a pune pastele la fiert, exact așa cum scrie pe ambalajul acestora.

Pastele se adaugă în apa clocotită în care a fost pus și un praf de sare. Cât timp se fierb pastele te poți ocupa de prepararea sosului. Începe prin a separa gălbenușurile de albușuri, având în vedere că pentru rețeta de paste carbonara vei folosi doar gălbenușurile. Pune-le într-un castron și bate-le cu ajutorul unui tel. Adaugă apoi pecorino, sare și piper. Deși rețeta originală de paste carbonara conține pecorino, poți înlocui acest fel de brânză cu parmezan.
După ce ai amestecat bine aceste ingrediente poți trece la pasul următor. Taie pancetta în feliuțe și pune-o la prăjit într-o tigaie încinsă, fără ulei. Nu este nevoie să adaugi ulei, având în vedere că pancetta își va lăsa ea în tigaie suficientă grăsime pentru a se căli. 

Dacă pastele s-au fiert, atunci strecoară-le, dar nu uita să păstrezi o cană și jumătate din apa în care au fiert. Acesta este ingredientul secret care face ca sosul să iasă cremos. Pune apa peste pancetta pe care ai călit-o anterior și lasă totul să dea în clocot. Adaugă apoi pastele în tigaie și amestecă bine, după care toarnă amestecul obținut din gălbenușurile de ou și brânză. Amestecă totul foarte bine și stinge focul. Urmând acești pași, pastele vor ieși delicioase, iar consistența sosului va fi asemănătoare cu cea pe care o poți întâlni în restaurantele italienești. Pentru un plus de gust, la final mai poți adăuga sare sau piper. 

Citește și: Cele mai bune rețete de post pe care le poți pregăti în această perioadă. Ce mănâncă creștinii înainte de sărbătorile de iarnă?