Printre cele mai iubite feluri de mâncare italienești se numără și pastele carbonara. Amestecul de brânzeturi și bacon afumat oferă un gust care încântă papilele gustative. Deși denumirea poate părea ușor complicată, în realitate, rețeta de paste carbonara este foarte simplă, astfel că este nevoie de doar câteva ingrediente pentru a pregăti acest fel de mâncare delicios și foarte sățios.
Rețetă paste carbonara. Ce ingrediente sunt necesare?
Cu rețeta de paste carbonara cu siguranță nu dai niciodată greș, mai ales dacă ai invitați la masă și îți dorești să îi impresionezi. Este un preparat foarte simplu, care necesită ingrediente puține și nici nu e nevoie să petreci prea mult timp în bucătărie. Pastele carbonara pot fi un deliciu pentru cei care iubesc brânzeturile, având în vedere că sortimente de brânză ca pecorino sau parmezan stau la baza preparării acestui fel de mâncare.
Paste carbonara, ingrediente:
- 200 de grame de spaghete
- 100/150 de grame pancetta, dar puteți folosi și bacon afumat
- 60 de grame pecorino, dar puteți folosi și parmezan
- 4 gălbenușuri
- Sare
- Piper
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Paste carbonara, mod de preparare. Ce să adaugi în sos ca să iasă cremos?
Pastele carbonara sunt gata imediat, astfel că în doar câteva minute poți pregăti masa pentru cei dragi, asigurându-te că le oferi un preparat delicios, dar și sățios. Pastele carbonara pot fi servite atât la prânz, cât și la cină.
Pentru a prepara cele mai bune paste carbonara trebuie să începi prin a pune pastele la fiert, exact așa cum scrie pe ambalajul acestora.
Dacă pastele s-au fiert, atunci strecoară-le, dar nu uita să păstrezi o cană și jumătate din apa în care au fiert. Acesta este ingredientul secret care face ca sosul să iasă cremos. Pune apa peste pancetta pe care ai călit-o anterior și lasă totul să dea în clocot. Adaugă apoi pastele în tigaie și amestecă bine, după care toarnă amestecul obținut din gălbenușurile de ou și brânză. Amestecă totul foarte bine și stinge focul. Urmând acești pași, pastele vor ieși delicioase, iar consistența sosului va fi asemănătoare cu cea pe care o poți întâlni în restaurantele italienești. Pentru un plus de gust, la final mai poți adăuga sare sau piper.