Ingrediente
500 g paste scurte (penne)
1 lingura de sare
500 ml lapte
O lingura de unt
O lingura faina
1 praf de nucsoara
Sare si piper
1 piept de pui
400 g cascaval
200 g branza veche maturate (de preferat parmesan)
Mod de preparare
Faceti un béchamel astfel:
Punem untul la topit intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam bine pana ce faina se coloreaza in auriu, apoi adaugam cate o treime din cantitatea de lapte, amestecand energic cu un
Taiati puiul julienne prajiti-l intens pana devine auriu, dar sa nu fie patruns decat pe jumatate. Presarati-l cu sare si piper si lasati-l sa se odihneasca
Dati in clocot o oala de 5-6 kg cu apa, cand a fiert adaugati o lingura de sare, apoi adugati pastele.
Fierbeti cu un minut mai putin decat scrie pe pachet, scurgeti pastele si pregatiti-le sa le puneti la cuptor.
Intr-un castron mare amestecati sosul béchamel, cascavalul ras, puiul prajit (sotat) si pastele scurse bine. Amestecati bine si turnati totul intr-o tava de cuptor.
Radeti branza veche deasupra si dati la cuptorul incins la 180 grade, timp de 30 minute pana devin aurii.
Scoateti si serviti cu salata.