Paste la cuptor, cu rosii si mozzarella

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 03 oct 2020, 16:10

Specific italienesc

 

Paste la cuptor, cu rosii si mozzarella
Specific italienesc
Ingrediente
Sare
Piper
Ulei de masline
3 conserve de rosii
2 catei usturoi curatati si taiati
1 sau 2 ardei iuti rosii uscati, faramitati
O mana mare frunze busuioc
Optional: o lingura otet vin rosu
400g paste scurte (orecchiate)
4 maini parmezan proaspat ras
3 bucati mozzarella de cate 150g
1 ceapa
Incingeti cuptorul la 200C si puneti
la fiert o oala mare cu apa sarata. Intr-o cratita de dimensiune potrivita, adaugati cateva linguri de ulei de masilne extravirgin, ceapa, usturoiul si ardeii iuti; caliti-le timp de 10 min, la foc mediu spre mic, pana cand se inmoaie, fara sa se rumeneasca.
Adaugati rosiile peste amestecul de ceapa si usturoi, impreuna cu un pahar mic de apa. Fierbeti in clocote mici, in jur de 20 mi. Apoi dati-le prin robotul de bucatarie sau blender, ca sa obtineti un sos subtire.
Adaugati frunzele de busuioc rupte si condimentati cu sare, piper si putin otet de vin rosu.
Dupa ce ati terminat sosul, aduceti din nou apa la fierbere. Adaugati pastele orechiette si fierbeti-le conform instructiunile de pe pachet, apoi scurgeti-le si amestecati-le cu jumatate din sosul de rosii si o mana de parmezan. Luati o tava, o cratita sau un vas de pamant de dimensiuni corespunzatoare si frecati-l cu putin ulei de masline.
Asezati in tava o cantitate mica de paste, niste sos de rosii, o mana de parmezan ras si o bucata de mozzarella feliata, apoi repetati straturile, pana cand ati folosit toate ingredientele, terminand cu un strat de branza. Introduceti tava in cuptorul incins pt 15 minute sau pana cand continutul devine rumen si crocant.

Ingrediente

Sare
Piper
Ulei de masline
3 conserve de rosii
2 catei usturoi curatati si taiati
1 sau 2 ardei iuti rosii uscati, faramitati
O mana mare frunze busuioc

Optional:
o

lingura otet vin rosu
400 g paste scurte (orecchiate)
4 maini parmezan proaspat ras
3 bucati mozzarella de cate 150g
1 ceapa 


Mod de preparare


Incingeti cuptorul la 200C si puneti la fiert o oala mare cu apa sarata.
Intr-o cratita de dimensiune potrivita, adaugati cateva linguri de ulei de masilne extravirgin, ceapa, usturoiul si ardeii iuti; caliti-le timp de 10 min, la foc mediu spre mic, pana cand se inmoaie, fara sa se rumeneasca. Adaugati
rosiile peste amestecul de ceapa si usturoi, impreuna cu un pahar mic de apa.
Fierbeti in clocote mici, in jur de 20 mi. Apoi dati-le prin robotul de bucatarie sau blender, ca sa obtineti un sos subtire. Adaugati frunzele de busuioc rupte si condimentati cu sare, piper si putin otet de vin rosu. Dupa ce ati terminat sosul, aduceti din nou apa la fierbere.
Adaugati pastele orechiette si fierbeti-le conform instructiunile de pe pachet, apoi scurgeti-le si amestecati-le cu jumatate din sosul de rosii si o mana de parmezan.

Luati o tava, o cratita sau un vas de pamant de dimensiuni corespunzatoare si frecati-l cu putin ulei de masline. Asezati in tava o cantitate mica de paste, niste sos de rosii, o mana de parmezan ras si o bucata de mozzarella feliata, apoi repetati straturile, pana cand ati folosit toate ingredientele, terminand cu un strat de branza.
Introduceti tava in cuptorul incins pt 15 minute sau pana cand continutul devine rumen si crocant.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta