Paștele Catolic 2023: Papa Francisc nu a mai condus procesiunea “Drumul Crucii”, care are loc în Vinerea Mare. De ce a fost luată această decizie?

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 08 apr 2023, 14:12

Papa Francisc nu a mai condus procesiunea “Drumul Crucii”, care are loc în Vinerea Mare.

Sursa: ro.wikipedia.org

În fiecare an, în preajma Sărbătorilor Pascale, creștinii catolici refac “Drumul Crucii”, dar Papa Francisc nu a mai fost prezent cum o făcea de obicei.

Papa Francisc nu a mai participat la procesiunea “Drumul Crucii” din Vinerea mare, cum o făcea în anii precedenți. Care este motivul pentru care a decis să rămână în casa sa de la Vatican?

Care a fost motivul pentru care Papa Francisc nu a fost prezent la procesiunea “Drumul Crucii”

În Vinerea Mare, credincioșii romano-catolicii au refăcut “Drumul Crucii”, în jurul Colosseumului.

Procesiunea nu a mai fost condusă de Papa Francisc cum o făcea în anii anteriori. Acesta a fost sfătuit să rămână la reședința sa din Vatican, din cauza vremii nefavorabile și pentru a evita alte probleme de sănătate.

Suveranul Pontif a fost internat în spital după ce i s-a descoperit o bronșită.

Citește și: Paștele catolic 2023: Mesaje, urări și felicitări cu Hristos a Înviat!

O mulțime impresionată s-a adunat lângă monumentul din capitala Italiei. Oamenii au refăcut simbolic drumul Mântuitorului către răstignire și s-au rugat împreună.

Creștinii au purtat o cruce pe umeri, din lemn, dar și candele aprinse. Pe durata procesiunii, au fost citite texte liturgice, mai ales la opririle simbolice de pe Drumul Crucii. Sunt 14, potrivit tradiției creștine, locurile în care Iisus s-ar fi poticnit când îşi ducea crucea spre Gologota.

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Papa Francis participă de obicei la această procesiune, dar având în vedere că Suveranul Pontif are 86 de ani și se recuperează după o bronșită, Sfântul Părinte a rămas la reședința de la Vatican.

Înainte de procesiune, Suveranul a luat parte la slujba din Vinerea Marea, oficiată la Bazilica Sfântul Petru. Pentru că se deplasează cu greutate, Papa a fost adus într-un scaun cu rotile.

Citește și: Săptămâna Paștelui 2023: Când începe Săptămâna Mare? Tradiții și obiceiuri pentru fiecare zi în parte

Paștele Catolic este sărbătorit duminică, 9 aprilie

Paștele Catolic se celebrează pe data de 9 aprilie, în timp ce Paștele ortodox se sărbătorește pe data de 16 aprilie. În noaptea de sâmbătă, înaintea Paștelui, catolicii participă la o slujbă specială de veghe, care include aprinderea focului nou și a candelabrelor, citirea unor pasaje din Biblie și botezul adulților.

În Sâmbăta Sfântă, Biserica meditează în tăcere şi rugăciune pătimirea şi moartea lui Hristos.

În noaptea de Înviere are loc celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, prin care se exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viața nouă în Isus Hristos Înviat.

Sursă: stirileprotv.ro