Paștele va fi doar pentru cei bogați! Anul acesta românii vor avea parte de cea mai săracă și cea mai scumpă masă de Paști

Author: Ana Filip
Actualizat: 07 apr 2023, 00:56
Foto(5)

Ne așteaptă cel mai scump Paște din ultimii 30 de ani! În care numai cei bogați își mai pot permite să se bucure de o masă tradițională plină cu de toate.

Prețurile la carne, ouă și verdețuri au crescut și vor mai crește până în Săptămâna Mare, așa că românul de rând va cumpăra anul acesta până și cozonacul la felie. Tăiem mielul și drobul de pe lista de cumpărături și vom aștepta vremuri mai bune, poate la „Paștele cailor”. Echipa emisiunii Asta-i România a ajuns în piețele din București pentru a trece în revistă prețurile alimentelor pentru masa de Paște a românilor.

Paștele este doar pentru cei bogați! Anul acesta românii vor avea parte de cea mai săracă și cea mai scumpă masă de Paști

Cu felia, cu bucata, cu suta de grame, mai chibzuit, mai sărac, mai scump ca niciodată, așa va arăta Paștele anul acesta! Mesele pline și îmbelșugate de altă dată vor fi doar pentru cei bogați, pentru restul oamenilor de rând, sărbătoarea va însemna un adevărat efort financiar.

Cu mai puțin de două săptămâni înainte de Paște, de la carne, la verdețuri, toate s-au scumpit iar acesta este doar începutul.

Citește și: Cât a ajunsă să coste carnea de miel în magazine sau în piaţă, înainte de Paște

„În condițiile în care puterea de cumpărare a scăzut dramatic, mulți dintre români vor avea din păcate un Paște auster și cel mai sărac din ultimii 20 de ani”, a

precizat economistul Adrian Negrescu.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Masă tradițională de Paște va însemna o datorie în plus pentru cei mai mulți dintre noi. Nu e nevoie de vreo analiză financiară, este suficient să ajungi în magazine și în piețe să realizezi că tăvălugul prețurilor este neoprit.

„De Paște intrăm în gravă foamei! Pensiile lasă de dorit, medicamentele dăm bani pe ele de snopim și de mâncat mai mâncăm mai nimic! E scumpă și salată, e foarte scumpă și salată! Sinceră să fiu nu-mi permit nici salată prea
des! Din când în când, că n-avem încotro!”, a spus o pensionară, cu tristețe in glas. 

Citește și: Aleșii neamului, stăpânii banului! Să fii angajat, să nu ai șef și să-ți mărești salariul când și cum ai chef, să ai la dispoziție cel mai nou model de limuzină cu care să mergi la serviciu, cel mult trei zile pe săptămână!