Pastila de țânțari e apa plată! Trucul care te ajută să scapi rapid de micile insecte

Author: Bianca Vidoi

Pastila de țânțari e apa plată!

Sursa: Unsplash

Țânțarii au început să își facă simțită prezența, iar oamenii au început să caute cele mai bune trucuri care să îi scape de aceste mici insecte.

Oamenii apelează adesea la produse din comerț pentru a scăpa de țânțari, însă există și foarte multe trucuri naturale ce ajuta la diminuarea numărului de insecte pe care îl atragem asupra noastră.

Citește și: Ce trebuie să faci dacă ai găsit o căpușă pe tine? Recomandările medicilor

Trucul care te ajută să scapi rapid de țânțari

În luna iunie, țânțarii încep să apară în cele mai multe orașe din țară, iar deși sunt mici, aceștia pot deveni foarte enervanți. În țara noastră există peste 50 de specii de țânțari, iar femelele se hrănesc cu sângele mamiferelor și oamenilor, motiv pentru care avem pielea roșie, umflată și senzația de mâncărime. 

Există totuși câteva sfaturi pentru a diminua numărul de țânțari pe care îl avem în jurul casei noastre, trebuie să evităm să avem apă în jurul căminul nostru deoarece țânțarii se înmulțesc în orice loc în care

se adună apa. În cazul în care aveți astfel de locuri în jurul casei, poate fi folosit ca un truc pentru a reuși să prindeți cât mai mulți țânțari, cu ajutorul unei benzi împotriva insectelor.

Oamenii se tem de aceste înțepături deoarece se hrănesc cu sânge de la mai mulți indivizi, astfel pot transmite diferite afecțiuni, precum malaria, febra galbenă, febra Dengue, febra West Nile, encefalită virală, filarioză limfatică, infecția cu virusul Zika, însă în România, aceste cazuri sunt rare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Plantele care alungă țânțarii: Pune-le la geam și nu vei mai avea probleme cu aceste insecte

Alte moduri prin care poți scăpa de țânțari

Există foarte multe creme, spray-uri, pastile sau dispozitive ce îi ajută pe oameni să scape de țânțari, însă există multe metode naturale ce ne ajută în această situație, iar din această categorie fac parte frunzele de nuc, pe care le

pui într-un bol din sticlă sau inox și le dai foc, după care mergi cu acest borcan în casă și în jurul ei, astfel vei distanța țânțarii, dar și muștele.

Plantele ne sunt de ajutor și în această situație, în special cele aromatice, precum cimbru, busuioc, mărar, levănțica sau menta, plante pe ce te vor scăpa de aceste mici insecte, în special dacă sunt poziționate alături de geam.

Uleiul esențial de mentă, lavandă, cedru sau eucalipt țin la distanță țânțarii, iar tot ce trebuie să facem este să punem câteva picături într-un bol cu apă, amestec ce va trebui să fie poziționat la căldură pentru a stimula mirosul ce ține departe țânțarii.

Zațul de cafea este des întâlnit în casele oamenilor, însă în loc să fie aruncat, acesta poate fi folosit pentru a alunga țânțarii. Tot ce trebuie să facem este să îl uscăm foarte bine, după care îl punem într-o farfurie și îi dăm foc, moment în care îl putem folosi pentru a scăpa de micile

insecte din casa noastră sau din jurul acesteia.   

Citește și: Motivul pentru care nu ar trebui să dormi cu plante în cameră. Ce se întâmplă noaptea cu ele? Procesul de numește oxidare

Sursa: cumsa.ro

 

Taguri: