Pastrav in crusta de sare la cuptor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:05

Cost estimativ: 45 lei pentru 4 persoane


Ingrediente

4 pastravi
4 lingurite mustar de dijon
2kg sare de mare grunjoasa
1 legatura patrunjel
1 lamaie
Cate un praf de Sare si piper pentru fiecare peste


Mod de preparare

Pestii se curata si se spala.
In burta pestelui se asezoneaza cu sare si piper, se pune o lingurita de mustar de dijon, se stropeste cu ulei de masline, se introduce o felie de lamaie.

Sarea de mare se umezeste cu putina apa pentru a avea consistenta unui nisip ud.
Pe o tava intinsa se face un pat din jumatate din sare, se aseaza pestii, apoi se acopera fiecare peste cu sare astfel incat sa nu se vada pielea si se batatoreste putin ca sa aiba o suprafata ferma.
Se da la cuptorul incins la 220°C sau gaz 5 si se coace 30 minute.

Se scoate si se lasa putin sa se raceasca si se sparge sarea cu un cutit sau un ciocan de snitel.

 

Taguri: