Rosiile
Rosiile isi pierd toata savoarea in frigider. Aerul rece impiedica procesul de coacere a rosiilor, acesta fiind exact ceea ce ar trebui sa le dea mai mult gust si savoare. Frigiderul altereaza si textura lor. Potrivit lui Harold McGee, autorul cartii "On Food and Cooking", "temperatura rece descompune membranele din peretii fructului. Pastrati rosiile in afara frigiderului, intr-un castron, sau pe tejghea", scrie huffingtonpost.com.
Busuiocul
Busuiocul se ofileste mai repede daca este tinut in frigider si va absorbi si mirosurile tuturor celorlalte alimente din jur.
Cartofii
Un cartof pastrat in frigider isi va transforma mult mai repede amidonul in zahar. in loc sa pui cartofii in frigider, e mai potrivit sa ii tii intr-o puga din hartie intr-un loc racoros- nu rece.
Ceapa
Daca tii ceapa in frigider, va deveni la un moment dat moale si mucegaita din cauza umezelii. Pastreaza ceapa intr-un loc racoros si uscat si ai grija sa nu stea aproape de cartofi; depozitate impreuna, amandoua se altereaza mai repede. in schimb, prazul si arpagicul pot fi pastrate fara probleme in frigider datorita continutului mai mare de apa.
Avocado
Daca vrei ca fructele de avocado sa se coaca, sigur nu trebuie sa le asezi in frigider. Daca totusi ai cumparat un avocado deja copt pe care nu vrei sa il folosesti imediat, il poti pune in frigider.
Usturoiul
La un moment dat usturoiul va incepe sa germineze in frigider si s-ar putea sa mucegaiasca si sa capete o textura de cauciuc. Ar trebui in schimb sa pastrezi usturoiul intr-un loc racoros si uscat.( sursa Mediafax)
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii