Pate de peste afumat

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 30 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

400 g file de macrou afumat
50 g unt
300 g crema de branza (sau smantana groasa)
Zeama de la 1-2 lamai
Sare, piper

Pentru servit paine prajita:
1 legatur de marar
1 legatura de ceapa verde

Optional 250 g peste proaspat


Mod de preparare

Pestele afumat se curata de piele si se baga intr-un blender sau intr-un robot de bucatarie.
Se marunteste timp de cateva minute pana ajunge sa fie cremos si foarte fin.
Se adauga crema de branza (sau smantana grasa) si se omogenizeaza bine, apoi se adauga untul, se drege de sare si piper, apoi se adauga zeama de lamaie dupa gust.
Se serveste cu paine prajta, marar si ceapa verde tocate marunt.

Optional se poate adauga si niste peste proaspat (bagat 15-20 minute la cuptor cu sare si piper) – de preferat somon sau pastrav pentru ca este un peste gras ca si macroul si cremos atunci cand se blendeaza.

Daca se foloseste si peste proaspat in reteta, acesta (dupa ce l-am scos de la cuptor) se marunteste bine in robotul de bucatarie sau cu un blender si se adauga peste compozitia de pate de peste.


 

Taguri: