Pateuri cu branza, carne sau ciuperci

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 40 lei pentru 6-8 persoane


Ingrediente

2 pachete foietaj (a 700g)
1 ou

Umplutura carne:
500 g carne tocata
1 ceapa
1 catel usturoi
1 foaie de dafin
Sare, piper

Umplutura branza:
500 g telemea
50 g smantana
1 ou

Umplutura ciuperci:
500 g ciuperci proaspete
O ceapa
1 catel usturoi
Sare, piper
1 legatura patrunjel


Mod de preparare

Foietajul se dezgheata lasandu-l la temperatura camerei 1-2 ore.


Umplutura de carne
Se toaca o ceapa, se caleste impreuna cu o foaie de dafin si un catel de usturoi, apoi se adauga carnea si se caleste pana cand prinde putina culoare. Se drege umplutura de sare si piper

Umplutura de branza
Se zdrobeste telemeaua si se amesteca cu smantana si un ou batut.

Umplutura de ciuperci
Se toaca ciupercile si se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul.
Se dreg de sare si piper si cand se dau jos de pe foc, se amesteca cu putin partunjel proaspat tocat.

Foietajul se intinde si se taie fasii de 5-6 cm latime, se pune umplutura de 2 cm pe mijlocul fasiei, se impatureste pe lungime, se taie bucatele de 2 cm si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se repeta procesul cu toate umpluturile pana terminam foietajul, iar daca ramane se poate congela pentru o luna.




 

Taguri: