Ingrediente
2 pachete foietaj (a 700g)
1 ou
Umplutura carne:
500 g carne tocata
1 ceapa
1 catel usturoi
1 foaie de dafin
Sare, piper
Umplutura branza:
500 g telemea
50 g smantana
1 ou
Umplutura ciuperci:
500 g ciuperci proaspete
O ceapa
1 catel usturoi
Sare, piper
1 legatura patrunjel
Mod de preparare
Foietajul se dezgheata lasandu-l la temperatura camerei 1-2 ore.
Umplutura de carne
Se toaca o ceapa, se caleste impreuna cu o foaie de dafin si un catel de usturoi, apoi se adauga carnea si se caleste pana cand prinde putina culoare. Se drege umplutura de sare si piper
Umplutura de branza
Se zdrobeste telemeaua si se amesteca cu smantana si un ou batut.
Umplutura de ciuperci
Se toaca ciupercile si se calesc impreuna cu ceapa si usturoiul.
Foietajul se intinde si se taie fasii de 5-6 cm latime, se pune umplutura de 2 cm pe mijlocul fasiei, se impatureste pe lungime, se taie bucatele de 2 cm si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Se repeta procesul cu toate umpluturile pana terminam foietajul, iar daca ramane se poate congela pentru o luna.