Patrocle, unul dintre cei mai căutați patrupezi din țară a fost găsit: ,,Revin după ce e prins și luat în brațe”. Cum a reușit să supraviețuiască timp de două săptămâni

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 03 apr 2024, 17:49

Patrocle a fost fotografiat în compania altor patrupezi

Sursa: Facebook- Alexandra Pașca

Unul dintre cei mai căutați patrupezi din București a fost găsit. Patrocle a dispărut în urmă cu două săptămâni, iar recent a fost zărit în compania mai multor câini maidanezi.

După două săptămâni de căutări îndelungate, sute de locuitori din București se apropie tot mai mult de îndeplinirea visului lor colectiv: găsirea lui Patrocle. Micuțul patruped, căutat cu disperare de iubitorii de animale, a fost văzut recent, iar acest lucru îi aduce speranță și alinare celor care au fost implicați în eforturile de căutare.

Patrocle a fost zărit împreună cu alți patrupezi

Patrocle, cățelul căutat de sute de bucureșteni, are o poveste de viață emoționantă. Potrivit Radio Impuls, în urmă cu patru luni, Patrocle a fost descoperit abandonat într-o pădure, într-o stare de vulnerabilitate. În acel moment, soarta sa s-a schimbat când o tânără iubitoare de animale a intervenit și l-a adoptat, oferindu-i o casă și o familie iubitoare. Astfel, cățelul a găsit nu doar un adăpost, ci și afecțiunea necondiționată a oamenilor din jurul său.

Citește și: Patrocle, cățelul căutat de toată România. Se oferă recompensă! Povestea emoționantă a cațelușului care s-a pierdut în Sectorul 3

În ultimele zile, Bucureștiul a devenit epicentrul unei ample campanii de căutare pentru Patrocle, cățelușul care s-a rătăcit în oraș pe data de 17 martie 2024. Familia sa și numeroși voluntari își concentrează eforturile în găsirea sa, sperând că va fi adus în siguranță acasă, după ce a s-a speriat de sunetul unui claxon în timpul unei plimbări.

Tânăra care l-a găsit pe Patrocle în pădure a postat un mesaj plin de speranță. Aceasta a împărtășit o fotografie în care Patrocle se plimba liniștit alături de alți doi cățeluși maidanezi.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

„Nu întrebați nimic acum, bucurați-vă cei care vă puteți bucura.

Revin după ce e prins și luat în brațe. E Patrocle. P.S. Anunț zona dacă nu se reușește prinderea lui până mai spre seară. Vă dați seama ce ar fi acum acolo dacă ziceam si zona? Mai tare s-ar speria și ar fugi din nou.(..) Pentru siguranța lui, prefer să o facem în liniște, am anunțat doar că e viu, este văzut, este el. Doar să vă bucurați. Întrebările, răspunsurile, dezbaterile- după ce el e bine.
Dacă e nevoie să fie iar căutat de mai mulți oameni, țin cont că ne sunteți aici, o să anunț. Mulțumesc!”,
a transmis pe pagina sa de Facebook, Alexandra Pașca, cea care l-a salvat prima oară dintr-o pădure de pe lângă Sălaj.

Patrocle a fost ajutat de maidanezi să supraviețuiască

Întrebarea care a stârnit interesul multora este cum a reușit micuțul Patrocle să supraviețuiască în tumultul urban al Bucureștiului.

Se pare că secretul său constă în ajutorul primit de la alți maidanezi, care s-au dovedit a fi adevărați frați mai mari pentru el.

Acești camarazi necuvântători i-au oferit sprijinul și învățăturile necesare pentru a se adapta la viața de câine vagabond într-un mediu urban aglomerat, contribuind astfel la șansele sale de supraviețuire.

Citește și: 6 sfaturi de îngrijire a animalului de companie în această primăvară

„Mă ajută cineva, vă rog, din București, după ce e găsit și luat Patrocle, să țină acești câini până ajungem noi la București? Sau dacă cineva îi tot adoptă direct… Asta e si intenția mea, să le găsesc oameni cărora să le povestească cum au stat ei lângă cel mai căutat cățel din lume. Au avut grijă de Patrocle, sunt cățeii lângă care se plimba dimineață. P.S. Echipa a ajuns la locul si lângă cățeii de dimineață, Patrocle nu era și acum cu ei. Încă este căutat, cel mai probabil e prin apropiere. Revin cu noutăți când am”, a mai scris tânăra.

Câteva ore mai târziu, Alexandra a decis să șteargă postarea respectivă, după ce a observat că unii oameni au început să o preia, cu speranța că vor descoperi locația lui Patrocle și, implicit, să obțină recompensa promisă.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?