Patronul unui celebru club din Bucuresti anunta inchiderea lui si recunoaste: "Din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend"

Author: B.M. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 24 sep 2020, 05:25

Andrei Sosa, patronul clubului Exiprat, a anuntat intr-o postare pe Facebook ca va inchide unitatea pe care o conducea inca din 2003.

Patronul unuia dintre cele mai populare cluburi din Bucuresti face marturii cutremuratoare, in urma catastrofei din Colectiv.

Dupa ce 31 de tineri au murit nevinovati in iadul Colectiv si alte zeci se zbat sa traiasca pe un pat un spital, patronii localurilor, care pot fi bombe cu ceas, vorbesc fara oprelisti despre pericolul care-i pandeste pe cei ce vin aici sa se distreze.

Patronul clubului EXPIRAT, unul dintre cele mai populare locuri de distractie din capitala, a facut acest anunt socant.

A decis sa renunte la afacere dupa ce-a vazut cati tineri s-au prapadit in acea noapte infernala.

Club Expirat functiona la subsolul unei cladiri din centrul vechi, construita in 1913, in care oricand s-ar putea petrece o nenorocire. Chiar patronul recunoaste ca instalatia electrica era ca un dusman. Iata declaratia integrala:

"Imi cer scuze si imi asum,

Din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol.
Weekend de weekend. Si cate-odata si in timpul saptamanii.

Poate, sa-mi cumpar un G-Klasse, poate ca mai mult de atat nu m-a dus capul sa fac… Am terminat o facultate tehnica, as fi putut fi un bun inginer pentru patrie… M-am esuat in „meseria” asta de carcimar.

Clubul Expirat se inchide. Mi-am asumat cunoasterea in amanunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, dupa calificarea mea sa vad cati amperi sunt in tabloul de sigurante si daca poate sa ia foc vreun cablu.
Nici macar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule „avarii: electrice in astia 14 ani. Si mult improvizatii…

Cred ca alaturi de Fire si Club A suntem cei mai vechi care inca mai functionam in Bucuresti. Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Stiu ca o sa faca multi ani de puscarie. Ar fi trebuit sa ma ia si pe mine.

Chiar daca, pana la experienta actuala, cred ca am facut aproape tot ce ma ducea capul.
In alt context am facut un bilant al taxelor pe care le-am platit la statul Roman doar in ultimii 5 ani – 2.700.000 lei. Ce a facut statul cu banii astia? Banii astia sunt banii platiti de fiecare care a baut o bere prin Expirat…

Am functionat pe „propria raspunedere” de 14 ani… Ne-a „tras cineva de urechi” in anii astia? Clubul Expirat se inchide. Stiu si vad ca functionarii statului stau pe salarii de 2 lei si ar trebui sa-si asume multe.
Stiti care e paradoxul – cladirea in care e Expiratul si Energiea este construita in 1913 ca o investitie privata de un doctor – Leonte Anastasievici.

Este numele strazii pe care am parcat masina la al 4-leal spital cautandu-l pe Rugina – Spitalulul Municipal. Va dati seama „cati bani facea” un medic acum 100 de ani?

Stiti cum se obtine autorizatia de functionare de la primarie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai – CUI, contract de inchiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxa etc.
Si prin aprilie se elibereza autorizatia. Credeti-ma ca un om cu 12 clase in maxim 20 minute poate sa analizeze si sa dea o autorizatie pe baza actelor cerute. Treaba de 20 minute in 4 luni… Nimeni nu isi asuma responsabilitati. Si ma repet si ma pun in capul listei.

Vrem demisii si asa ar trebui sa faca niste oameni normali la cap.
Inca nu constientizam conceptul de demisia de onoare. Nu implica asumarea vinovatiei, ci asumarea unui sistem in care esti si care nu functioneaza cum trebuie, nu neaparat din vina ta. Dar in care, la un anumit dat nu a
functionat.

Eu imi dau demisia.

Expirat-ul din Bucuresti se inchide".

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.