Patru cetățeni români urmează să fie evacuați din Niger. Anunțul făcut de Ministerul Afacerilor Externe

Author: Lavinia Medrea

Patru români aflați în Niger urmează să fie evacuați astăzi datorită autorităților franceze. Ministerul de Externe a declarat că, în Niger, mai sunt 20 de cetățeni români.

Ministerul Afacerilor Externe a declarat că reprezentanții Ambasadei României la Alger, care se ocupă cu reprezentarea diplomatică și consulară în relația cu Republica Niger, s-au ocupat urgent de identificarea românilor aflați în această țară, în contextul degradării securității din Niger.

Patru cetățeni români urmează să fie evacuați din Niger

Ambasada României la Alger are în evidență patru români aflați în Niger, care au solicitat ajutor să fie evacuați. De asemenea, mai sunt încă 20 de români care deservesc misiunilor EUCAP Sahel Niger (Misiunea de Consolidare a Capacităţilor

Uniunii Europene Sahel Niger) şi EUMPM Niger (Misiunea UE de Parteneriat Militar Niger).

Citește și: Anunț important pentru turiștii care merg în Grecia! Ce se întâmplă cu starea de urgență din Rhodos, în urma incendiilor de vegetație

„Misiunea diplomatică este în contact permanent cu cetăţenii români şi, cu sprijinul Ambasadei României la Paris, au fost obţinute asigurări că cei patru cetăţeni români vor fi preluaţi şi transportaţi la Paris, în cursul acestei zile, cu unul dintre zborurile de evacuare organizate de către autorităţile franceze.

De asemenea, sunt în curs de realizare şi alte demersuri diplomatico-consulare pentru identificarea unor soluţii de transport alternative”
, se precizează în comunicatul de presă al MAE.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Procesul de evacuare al românilor care activează în cele două misiuni menționate anterior sunt controlate de fiecare misiune în parte, conform sursei menționate mai sus.

Românii sunt sfătuiți să contacteze Ambasada României la Alger 

MAE a transmis că, pentru Republica Niger, s-a emis un avertisment de călătorie. „Există factori confirmaţi de risc – evitaţi călătoriile! ( https://www.mae.ro/travel-alerts/2912 )”.

Citește și: Avertizare de călătorie MAE: Crește riscul de incendii în Grecia. Țara europeană care a înregistrat „niveluri record” de emisii de dioxid de carbon

Reprezentanții MAE recomandă tuturor cetățenilor români aflați în Republica Niger să contacteze Ambasada României la Alger și să transmită unde se află pentru a putea fi contactați atunci când este necesar.

Ministerul de Externe a precizat că Ambasada României la Alger supraveghează cu atenţie evoluţia situaţiei de securitate din Republica Niger, ține legătura cu români care au cerut ajutor şi cu reprezentanţii celorlalte state membre UE, oferind ajutor consular necesar, transmis competenţele.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.