Patru greseli pe care le faci cand gatesti cu ulei de masline! Poate deveni toxic!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 13 sep 2020, 12:40

Toata lumea stie ca uleiul de masline este un elixir pentru sanatate si numeroase studii au demonstrat ca poate combate diverse boli. Pentru a profita la maximum de beneficiile lui, trebuie sa stim insa cum sa-l folosim.

Iata cele mai frecvente greseli de folosire a uleiului de masline:

Il alegi pe cel "light"
Toate tipurile de ulei de masline au cam acelasi numar de calorii, adica aproximativ 120 de calorii şi 15 grame de grasime la o lingura. Termenul "light" se refera, in cazul uleiului de masline, la culoare si aroma.

Nu citesti eticheta
Cel mai sanatos ulei de masline este cel pe a carui eticheta este specificat presat la rece.

,,Nu este de ajuns sa scrie pe eticheta obtinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie sa scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea sa fie în jur de 0,8%.

Cititi continuarea pe kfetele.ro