„ Chiar nu puteau fi salvati? ”, „ Cum s-a prabusit? ”, sau „ Cine este de vina? ”- sunt doar cateva dintre ele. Au reusit sa supravietuiasca prabusirii elicopterului si impactului teribil cu apa. Strigatele lor disperate dupa ajutor se aud pana la mal. Dar, timpul se scurge inevitabil pana cand cineva ajunge la ei. Si, dupa tipete, se lasa linistea.
„ Viteza medie de deplasare a autospecialei este de 60 de kilometri la ora.
„ Nu stiu cat de mult putea sa strige pentru ca era in stop cardiac si cu leziuni traumatice grave. Si copilotul care a fost scos era cu leziuni traumatice grave, deci, din acest punct de vedere pot sa va spun.
##VIDEO129000##
De ce, intr-un oras atat de mare, in mijlocul unui lac, la doar cativa kilometri de prima unitate de salvare, au murit 4 oameni? Este una dintre intrebarile la care nicio autoritate, pana in acest moment nu are raspuns. Unul dintre colegii celor doi piloti care s-au stins, ieri, in apele reci ale lacului Siutghiol incearca sa iti explice ce s-a intamplat.
Exclude varianta unei erori de pilotaj. Aparatul de zbor de tip EC 135 era prea putin uzat.Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
De ce elicopterul nu a putut ameriza? Era dotat sau nu cu flotoare? Sunt intrebari care raman fara raspuns. Ultima victima, asistenta, a fost gasita dupa aproape 10 ore de la prabusirea elicopterului. Ore in sir, cei 2 piloti, medicul si asistenta au stat in apele aproape inghetate ale lacului.
La interval de cateva ore, trupurile neinsufletite a celor patru erau scoase, rand pe rand, din apa. Tragedia este, acum, anchetata penal de Parchetul Militar, iar seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta din Constanta a fost demis.
Responsabilii trebuie sa raspunda la multe intrebari, insa, cea mai importanta si mai dureroasa ramane: „ Cum a fost posibil ca 4 eroi sa moara intr-o zona populata, cum este statiunea Mamaia? ”.