Patru persoane au căzut într-o fosă septică și trei dintre ele și-au pierdut viața. Manevrele de resuscitare au fost efectuate timp de o oră

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 21 apr 2023, 00:25

Patru persoane au căzut într-o fosă septică și trei au murit

Sursa: Observatornews.ro

Patru persoane au căzut miercuri seară, 20 iulie, într-o fosă septică. Incidentul a avut loc în localitatea Sărățeni din județul Mureș, iar echipajele ajunse la fața locului au exercitat manevre de resuscitare asupra victimelor.

Ieri seară, 20 iulie, o tragedie s-a produs în județul Mureș, în localitatea Sărățeni. Patru persoane, trei bărbați și o femeie, au căzut într-o fosă septică.

Trei dintre persoanele căzute în fosa septică nu au răspuns manevrelor de resuscitare

Trei dintre acestea și-au pierdut viața, în ciuda eforturilor medicilor ajunși la fața locului. Manevrele de resuscitare au durat aproximativ o oră, dar, din nefericire, nu au avut niciun rezultat.

Printre cele trei victime se numără primarul comunei, dar și fiica acestuia.

„Cu tristețe am aflat de pierderea tragică, în această seară, a colegului primar din localitatea Sărățeni, Bíró Csaba, și a fiicei sale. Dumnezeu să îi odihnească în pace și condoleanțe familiei îndurerate de aceste pierderi incredibile!”, a declarat Sófalvi Szabolcs, primarul din Sângeorgiu de Mureș.

După incident, la fața locului s-au deplasat: Stația de Pompieri Miercurea Nirajului, SVSU Sovata, Punctul de Lucru Sovata și Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș.

Citeste si: Cele mai îngrozitoare accidente din Formula 1. 47 de piloți și-au pierdut viața

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

O femeie în vârstă de 32 de ani, un bărbat de 59 de ani și altul de 48 de ani sunt cele trei victime care au decedat.

„După aplicarea timp de o oră a manevrelor de resuscitare, celor trei victime li s-a atribuit cod negru”, a declarat ISU Mureș.

O a patra persoană a fost transportată de urgență la spital

A patra victimă, un bărbat în vârstă de 62 de ani, a fost preluat de către un elicopter SMURD și transportat de urgență la UPU Târgu Mureș.

„Detaşamentul de Pompieri Târgu Mureş, Punctul de Lucru Sovata, SVSU Sovata, Staţia de Pompieri Miercurea Nirajului intervin pentru extragerea a patru victime căzute într-o fosă septică din localitatea Sărăţeni. (…) Victimele au fost extrase în scurt timp de către echipajele prezente la faţa locului. Este vorba despre trei victime de sex masculin şi o victimă de sex feminin”, a raportat ISU Mureș.

Mai mult decât atât, la fața locului au mai venit: două B2, un C1, trei ambulanțe, un elicopter SMURD, un buldoexcavator, un echipaj alpinist, un echipaj SAJ și un container MULTIRISC,

relatează romaniatv.net.

Citeste si: Accident îngrozitor în Năvodari, lângă rafinăriei Petromidia- O persoană a murit și alte două, rănite, între care un copil

Una dintre victime a intrat în fosa septică pentru a o curăța, dar a leșinat. Proprietarul a sunat la 112, timp în care primarul și fiica sa au intrat și ei în fosă, pentru a-l scoate pe cel care leșinase.

Proprietarul a intrat și el apoi, pentru a scoate victimele, dar și el a leșinat.

„Patru victime, găsite într-o fosă septică, toate patru în stop cardio respirator. Am început resuscitarea, prima victimă scoasă a fost transferată la spital, celelalte trei, din păcate, după 50 de minute au fost declarate decedatae”, a spus Posteucă Bogdan, membru al UPU SMURD Târgu Mureș, relatează observatornews.ro.